ING Bank Romania si-a revizuit prognoza cu privire la evolutia economiei romanesti in acest an, de la -2,8% la -1,6%, datorita "surprizei pozitive a Produsului Intern Brut (PIB)" din al treilea trimestru, se arata intr-un raport al bancii. Potrivit primelor estimari ale INS, PIB-ul a scazut cu 0,7% in cel de-al treilea trimestru, in vreme ce ING Bank anticipa o corectie de 2,5%.

Economistii bancii se asteapta ca economia sa revina in teritoriu pozitiv in 2011, cu o crestere de 0,2%, desi anterior prognozau un declin de 1,8%.

"In acest moment, previziunea noastra este similara cu cea a FMI (-1,9%) in timp ce previziunea pentru 2011 difera semnificativ (FMI estimeaza o crestere de 1,5% cu o tendinta ascendenta)", se mai arata in raport.

Economistii ING precizeaza ca pentru anul 2011 riscurile sunt mai degraba pentru o cifra mai mica, avand in vedere politica fiscala restrictiva asteptata anul viitor (deficitul bugetar trebuie sa fie redus de la 6,8% din PIB la sfarsitul lui 2010 pana la 4,4% din PIB).

Cifrele detaliate privind evolutia PIB vor fi publicate de INS pe 2 decembrie.