Dragoş Doroş, fostul director al departamentului Legislaţie şi Impozite Directe din Ministerul Finanţelor Publice a trecut in mediul privat, fiind cooptat ca partener in echipa Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Consultanţă Fiscală, anunta oficialii NNDKP. Doros este doar unul dintre bugetarii valorosi care au preferat sa treaca in sectorul privat dupa ce salariile acestora au fost taiate cu 25%, mutari similare fiind inregistrate si in alte institutii ale Statului (Consiliul Concurentei, Justitie s.a.)

Dragos Doros, presedinte ANAFFoto: NNDKP

„În contextul unui grad din ce în ce mai ridicat de sofisticare a pieţei de profil pe de o parte, şi a climatului economic dificil pe de altă parte, experienta pe care Dragoş Doroş a acumulat-o în cei paisprezece ani de carieră în sectorul public şi în cel privat va contribui semnificativ la creşterea capacităţii de a răspunde solicitărilor complexe ale clienţilor şi de a găsi soluţii optime din punct de vedere fiscal pentru afacerile lor”, se mai arata in document. Doros este expert pe segmentul structurarii investiţiilor şi planificarii fiscale, due dilligence fiscal, asistenţa în timpul proceselor de audit fiscal s.a..

„Am ales să mă alătur diviziei de taxe a NNDKP deoarece conceptul de ‚one stop shop’ consolidat în ultimii doi ani este, din punctul meu de vedere, abordarea care se potriveşte cel mai bine nevoilor actuale ale pieţei. În plus, experienţa acumulată în colaborările cu instituţiile publice locale şi internaţionale o completează în mod firesc pe cea dobândită în mediul privat şi astfel, împreună cu ceilalţi parteneri, vom continua construcţia uneia din cele mai puternice echipe de profil de pe piaţă”, a explicat Doroş.

El a coordonat pe cand era la MFP echipa tehnică care s-a ocupat de redactarea şi modificarea Codului Fiscal şi a Normelor de Aplicare pe partea de impozite directe, a negociat convenţiile de evitare a dublei impuneri şi alte tratate internaţionale având componentă fiscală. De asemenea, a participat la comisiile de dialog social şi la negocierile pe care statul român le-a avut cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, dar şi la reuniuni de lucru ale Uniunii Europene şi ale Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică pe probleme de taxare internaţională şi cooperare administrativă.

„Suntem onoraţi că unul din cei mai reputaţi experţi în domeniu a ales să se alăture unei echipe care în doi ani de la înfiinţare a devenit una din cele mai redutabile pe un segment extrem de dinamic, concurând direct cu marii jucători internaţionali de pe această piaţă. Expertiza lui Dragoş este un atu incontestabil care, în contextul unui proces continuu de revizuire a legislaţiei, ne va permite să alocăm toate resursele pentru a crea şi implementa strategii personalizate pentru fiecare tip de business, din orice domeniu”, explica Alina Timofti, Partener NNDKP Consultanţă Fiscală.

Noul partener se alătură celorlalţi trei coordonatori ai firmei, Alina Timofti, Ana-Maria Miron şi Marius Ionescu, care în 2008 au creat divizia specializată de taxe afiliată casei de avocatură cu scopul principal de a câştiga o importantă cotă din piaţa serviciilor de consultanţă fiscală. Obiectivul financiar stabilit pentru anul 2009 a fost depăşit, divizia raportând anul trecut o cifra de afaceri de 1,4 milioane de euro.