Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, avertizeaza - intr-un interviu acordat publicatiei germane Stern - ca unii politicieni au declarat prematur ca s-a incheiat criza. "Raspunsul meu este NU! Un "nu" foarte clar" - a precizat seful FMI, citat de France Presse. Strauss-Kahn a argumentat ca unul din motive este caracterul inegal al ritmului redresarii economiei mondiale si a atras atentia ca un pericol pentru revenirea economiei il reprezinta tarile care isi folosesc monedele lor nationale ca "arme" pentru a obtine avantaje.

Seful FMI a reamintit, totodata, ca Rezerva Federala americana va injecta inca 600 miliarde de dolari in economie pentru a stimula redresarea, in timp ce Europa este ingrijorata de faptul ca Irlanda are probleme financiare si ar putea avea nevoie de ajutor pentru salvarea bancilor.

In acelasi timp, Strauss-Kahn s-a referit si la situatia din Germania, apreciind ca o redresare solida in acest an a celei mai mari economii din Europa s-ar putea reduce daca conditiile economice in intreaga lume nu se imbunatatesc. "Economia Germaniei depinde de puterea de cumparare a oamenilor din alte state ale Uniunii Europene" - a spus directorul general al FMI, care a subliniat ca atat timp cat redresarea economiei mondiale este slaba, "miracolul economiei german nu va dura mult".