Pentru o firma de asigurari, riscurile carora trebuie sa le faca fata sunt multe. De la fractura banala si pana la incendii/inundatii/cutremure, riscul trebuie evaluat si cuantificat cu precizie econometrica. De pilda, acrobatul de la circ. E greu sa il asiguri, ca nu stii cand da omul o cinzeaca pe gat si se suie in secunda urmatoare pe sarma, deasupra cine stie carei cascade. La fel si garda de corp, cel care isi apara “obiectivul” cu pretul vietii, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Cati bani sa-i ceri ca prima de asigurare? Evident, multi! Nu mai vorbesc despre pilotii profesionisti de raliuri moto sau auto, care isi risca si ei viata..La fel, pirotehnicienii. Sunt si ei acceptati, desi lucreaza cu cine stie ce bombe ramase ne-explodate de prin te miri ce secol. Dar macar au dreptul si ei la o asigurare.

In schimb prostituatele sunt respinse. Lor li se ia asigurarea de la gura, cum ar veni. Pai cu ce e mai periculoasa meseria lor decat a alora de se arunca din avioane ori decat a alora de dezamorseaza bombe? Se ia cutremurul prin contact sexual? Se transmit genital inundatiile?

La fel si imblanzatorii de animale. Sunt respinsi din start, ca si cand….Pai de pilda aia care imblanzesc delfini. Este ca au o meserie a naibii de periculoasa? Daca le intra delfinul direct in fosa nazala si ii nenoroceste pe viata? Nu mai zic de dresorii de purici. Aia stau permanent cu sabia lui Damocles deasupra capului. Cum o sa asiguri niste bezmetici care-si joaca viata la ruleta? Sa intre in rand cu lumea si mai discutam!

Se cheama ca in relatia cu prostituatele, treaba sta pe dos. Asiguratorii le-au cam tras-o.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa.