"Consiliul fiscal consideră că reducerea nivelului impozitului pe venit de la 16% la 10% comportă riscuri semnificative pentru îndeplinirea ţintelor bugetare pe termen mediu asumate în contextul programului economic susţinut de FMI, UE si de Banca Mondială (BM). În plus, ar fi pusă în pericol respectarea termenului limită 2012 pentru corectarea deficitului excesiv în conformitate cu recomandarea Consiliului ECOFIN din 16 februarie 2010. În opinia Consiliului fiscal, o eventuală nerespectare a angajamentelor de consolidare fiscală asumate ar fi sancţionată de pieţele financiare internaţionale, mai ales având în vedere contextul european actual", se arata intr-un comunicat al Consiliului Fiscal, remis HotNews.

"Consiliul fiscal îsi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că pasii procedurali prevăzuţi de Legea responsabilităţii fiscale nu au fost respectaţi, în condiţiile în care avizul Consiliului referitor la respectivul act normativ nu a fost solicitat. În plus, avizul Guvernului privind iniţiativa legislativă în cauză este negativ, iar aceasta nu este însoţită de propuneri de compensare a impactului financiar asupra bugetului general consolidat, desi consecinţele asupra echilibrului bugetar sunt majore", se mai arata in document.

Consiliul fiscal solicită camerei decizionale – Camera Deputaţilor - să se asigure că prevederile Legii responsabilităţii fiscale sunt respectate.