Proiectul Legii salarizarii in 2011: Bugetarii vor primi cu 15% mai mult fata de cat au castigat in octombrie 2010/ Anul viitor nu se vor acorda premii, tichete de masa, tichete cadou si tichete de vacanta

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 24 noiembrie 2010, 12:30 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
(24 Nov 2010) DOC, 157KB
Dupa o perioada lunga de tergiversari, Guvernul va aproba, astazi, proiectul de lege privind salarizarea in anul 2011 a bugetarilor si Proiectul de lege-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. "In anul 2011, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum si al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice, aflat in plata la 1 octombrie 2010, se majoreaza cu 15%", este principala prevedere din proiectul privind salarizarea in 2011. Legea mai prevede ca in 2011 nu se vor acorda premii, tichete de masa, tichete cadou si tichete de vacanta.

In ceea ce priveste Legea-cadru privind salarizarea unitara, aceasta prevede ca "raportul intre coeficientul de ierarhizare minim si coeficientul de ierarhizare maxim pe baza carora se calculeaza salariile de baza este de 1 la 15".
 • Actele normative vor fi adoptate in ciuda faptului ca nu au primit avizul Consiliului Economic si Social (CES). Sindicatele au refuzat sa participe la sedinta de marti a CES. Procesul legislativ in cazul proiectelor poate continua si in absenta avizului CES, pentru ca din punct de vedere al consultarii formale in Consiliu procedurile au fost indeplinite. Guvernul a purtat, in aceste zile, discutii cu FMI si Comisia Europeana pe tema salariului minim pe economie. "Au avut loc discutii si rezultatul este ca vom merge pe varianta noastra", a declarat pentru HotNews.ro liderul deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian. Aceasta inseamna ca salariul minim pe economie va fi de 670 lei, iar cel la nivelul bugetarilor va fi de 690 lei. Anul viitor, bugetarii vor beneficia de o majorare a salariilor de 15% fata de cat sunt in prezent.

Cu toate ca autoritatile au declarat, in mai multe randuri, ca Legea salarizarii unitare va avea o forma finala abia dupa ce partenerii sociali se vor pune de acord, niciuna dintre discutiile pe aceasta tema de la Ministerul Muncii nu s-a finalizat cu vreun consens. O alta modificare priveste reincadrarea personalului bugetar in 2011 cu salarizare egala pentru aceleasi functii, dar pornind de la baza din luna octombrie.

Cresterea salariala prognozata de ministrul Muncii, Ioan Botis, pentru anii urmatori este de peste 43%. "Vom recupera, in mod constant, in urmatorii ani si vom creste salariile, in masura in care economia ne-o va permite, iar ceea ce am statuat noi prin legea-cadru duce la o crestere totala salariala, in timp, de peste 43%", a spus Botis.

"Practic, la munca de acelasi tip, vor fi incadrati pe aceeasi functie si va fi o salarizare legata direct de functia pe care o are pe acea treapta. In sanatate, in invatamant, in multe cazuri salariile au o crestere consistenta", a adaugat ministrul Muncii.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a avut in vedere parametri macroeconomici privind un numar de 1.290.000 de salariati in sectorul bugetar si o anvelopa salariala de 39 miliarde lei alocati pentru anul 2011.

Cateva prevederi din legea privind salarizarea in 2011


 • Cuantumul brut al drepturilor se va stabili in anul 2011, tinandu-se seama de gradul sau treapta profesionala, vechimea in munca, vechimea in functie sau, dupa caz, in specialitate dobandite in conditiile legii pana la 31 decembrie 2010.
 • Sporurile stabilite prin legi sau hotarari ale Guvernului, necuprinse in Legea-cadru nr.330/2009, precum si alte sporuri care au fost acordate in anul 2010 ca sume compensatorii cu caracter tranzitoriu se introduc, la data reincadrarii, in salariul de baza, in indemnizatia de incadrare, respectiv in soldade functie/salariul de functie, fara a se putea depasi cuantumul drepturilor salariale astfel cum sunt calculate potrivit prezentei legi.
 • Valoarea de referinta este de 600 lei. In anul 2011, nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
 • Personalul platit din fonduri publice se reincadreaza incepand cu 1 ianuarie 2011, pe clase de salarizare, pe noile functii, gradatii si grade prevazute de legea-cadru, in raport de functia, vechimea, gradul, treapta avute de persoana reincadrata la 31 decembrie 2010.
 • Personalul platit din fonduri publice se reincadreaza incepand cu 1 ianuarie 2011, pe clase de salarizare, pe noile functii, gradatii si grade prevazute de legea-cadru, in raport de functia, vechimea, gradul, treapta avute de persoana reincadrata la 31 decembrie 2010.
 • In anul 2011, munca suplimentara efectuata peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se va compensa conform prevederilor Legii nr. 53/2003, Codul muncii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 72 din 5 februarie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, numai cu timp liber corespunzator.
 • In anul 2011 ordonatorii de credite nu vor acorda premii.
 • Institutiile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii, nu acorda tichete de masa personalului din cadrul acestora.
 • In bugetele pe anul 2011 ale institutiilor publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, nu se prevad sume pentru acordarea de tichete cadou si tichete de vacanta personalului din cadrul acestora.

Cateva prevederi din Legea-cadru privind salarizarea unitara

 • In sectorul bugetar, raportul intre coeficientul de ierarhizare minim si coeficientul de ierarhizare maxim pe baza carora se calculeaza salariile de baza este de 1 la 15.
 • Ordonatorii principali de credite au obligatia sa stabileasca salariile de baza, soldele functiilor de baza/salariile functiilor de baza, indemnizatiile lunare de incadrare, sporurile, alte drepturi salariale in bani si in natura stabilite potrivit legii, sa asigure promovarea personalului  in functii, grade si trepte profesionale  si avansarea in gradatii, in conditiile legii, astfel incat sa se incadreze in sumele aprobate cu aceasta destinatie in bugetul propriu.
 • Functiile de demnitate publica alese si numite si cele asimilate functiilor de demnitate publica au un singur nivel de salarizare, care este corespunzator clasei de salarizare si coeficientului de ierarhizare.
 • In cadrul fiecarei functii, salariile de baza se diferentiaza pe grade in cazul studiilor superioare si studiilor superioare de scurta durata si pe trepte profesionale in cazul studiilor medii, respectiv pe grade profesionale in cazul functionarilor publici, astfel incat sa se asigure posibilitatea diferentierii salariilor de baza individuale in raport cu nivelul pregatirii profesionale a fiecarei persoane si cu experienta acesteia in munca. De regula, se utilizeaza 2, sau 3 grade si respectiv 2 sau 3 trepte profesionale.
 • Diferentierea salariilor de baza, a soldelor functiilor/salariilor functiilor si a indemnizatiilor lunare de incadrare se realizeaza prin utilizarea unor coeficienti de ierarhizare cuprinsi in intervalul 1,00, pentru functia cu cea mai mica responsabilitate, si 15,00, pentru functia cu cea mai mare responsabilitate in stat.
 • Pentru personalul care ocupa o functie de conducere, diferentierea salariilor de baza se face utilizandu-se doua niveluri de salarizare corespunzatoare celor doua grade, care contin sporul de vechime in munca la valoarea maxima.
 • Persoanele care ocupa in conditiile legii functii de conducere pentru care conditia de ocupare a postului este de studii superioare si care nu au absolvit studii de acest nivel beneficiaza de salariul de baza prevazut de prezenta lege pentru aceste functii, diminuat cu 10 clase de salarizare.
 • Personalul care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, la reluarea activitatii, isi pastreaza gradul sau treapta profesionala in care a fost incadrat anterior suspendarii si beneficiaza de salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale.
 • Personalul care, potrivit programului normal de lucru, isi desfasoara activitatea in timpul noptii, intre orele 22,00 si 6,00, beneficiaza pentru orele lucrate in acest interval de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.
 • Suma sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depasi 30% din suma salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza/salariilor functiilor de baza sau a indemnizatiilor lunare de incadrare, dupa caz.
 • In anul 2011 nu se acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva.
 • Pentru persoanele care in luna octombrie 2010 s-au aflat in concediu de odihna, concediu medical, concediu fara plata, concediu de studii, suspendare temporara, stabilirea salariului de baza se face prin asimilare cu o functie similara.
 • Activitatea profesionala se apreciaza anual, ca urmare a evaluarii performantelor profesionale individuale, de catre conducatorul institutiei publice, la propunerea sefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bine", "bine", "satisfacator" si "nesatisfacator".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14648 vizualizari

 • -1 (7 voturi)    
  inca o taiere de salariu (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 12:52)

  Bogdan [anonim]

  o gaselnita sa mai taie din salariile diminuate. Guvernul Ciomu este o sursa nesecata de imaginatie atunci cand e vorba sa taie...
  P.S.
  S-au grabit sa dea legea de la anul desi salariile nu vor fi ca in grile, ca inca nu sunt bani. Poate la Pastele Cailor vor ajunge la grilele cu care sindicatele oricum nu sunt de acord :P
  • +1 (1 vot)    
   psd+pnl (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 16:41)

   vasilica [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   toate problemele romaniei au aparut din cauza dezastrului provocat de guvernarea fascisto-comunista psd + pnl condusa de tariceanu
   aceste partide antiromanesti psd si pnl ar trebui desfiintate si bagati in puscarie toti membrii si simpatizantii lor
   • 0 (0 voturi)    
    sa nu fim naivi! (Duminică, 12 decembrie 2010, 21:27)

    ioana [anonim] i-a raspuns lui vasilica

    vasilica ori esti prea naiva , ori traiesti in alta tara .......daca inca sunt in romania oameni care gandesc ca tine, atunci...........no comment.
    dezastrul vine din banii care dispar in buzunarele clientelei politice , tu nu vezi ca noi pe perioada de criza vrem sa facem telegondola in petrosani de milioane de euro , in conditiile in care oamenii de acolo nu au canalizare .....despre ce vorbim aici ...nu vezi ca in bugetul pe 2011 s-au bugetat sume duble pentru deplasari in strainatate cand oamenii mor de foame, iar sanatatea este in colaps .....te-ai intrebat vr-odata de ce nu se fac reduceri de la achizitii? ....de ce ne trebuiau ceasuri poleite cu aur cand oamenii nu au bani de medicamente si nu au ce manca?...asa ca, draga mea, hai sa deschidem mai bine ochii si sa-i lasam pe psd+pnl in pace ca ei nu mai sunt la guvernare de mult timp si uite ce bine ne merge cu boc si compania ....daca ma intrebi pe mine toti sunt la fel , toti vor la guvernare pentru interesele proprii si nu pentru a face ceva bun in tara asta , dar pe nici o guvernare nu i-a fost romaniei mai greu ca acum .
    • 0 (0 voturi)    
     n-are rost (Vineri, 31 decembrie 2010, 14:33)

     foxgenius [anonim] i-a raspuns lui ioana

     Tu crezi ca trei gondole si 5 fregate saracesc bugetul Romaniei? Cu 3 miliarde de euro, care sunt afacerile particulare actuale ale celor din conducerea tarii, nu e nici mai bogata nici mai saraca Romania. Bugetul e epuizat datorita "implinirilor marete" facute de toate guvernele perindate dupa '89 indiferent de cine au fost conduse, inclusiv al lui Poc. vasilica spunea de dezastrul pnl+psd, chiar a fost un dezastru pe care il resimtim mai ales si datorita incompetentei pd-listilor dar si datorita faptului ca parlamentarii sunt tari in clanta pe la TV-uri doar de fatada, ca in rest se "pupa pe gingii toti" indiferent de partid. Acum au sacrificat pdl-ul in 2012 o sa vedem in parlament o gramada din actualii pdl-isti care datorita "sacrificiului suprem" vor fi bonificati de partidele votate din nou de fraierii romani psd si pnl. Asa ca indiferent pe cine vor vota din actualele partide din parlament in 2012, tot pe astia o sa-i avem doar vor schimba macazul.
     Solutia?
     Partide istorice desfiintate: PSD, PNL, PDL, UDMR, RM, si ales omul cu virtuti tehnocratice, altfel moartea caprioarei ne paste.
  • 0 (0 voturi)    
   Sindicate? (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 19:35)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   Ce e aia?
 • +2 (6 voturi)    
  Crestere de 15 % fata de salariul din octombrie (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 13:14)

  anonim [anonim]

  Doar o observatie:

  La un salariu de 1000 de RON:

  1000 - 25% ---->750 RON (sal octombrie)
  750 + 15% ---->862.5 RON

  1000-10%(25-15) ------> 900 RON

  900-862.5=37.5 RON

  Ce vreau sa spun este ca se tot vorbeste de o revenire la scaderea initiala de 25% si ca in felul acesta ea devine doar 10%, lucru care nu este adevarat (evident...)
  • +1 (1 vot)    
   O scadere de 25% (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 13:46)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui anonim

   o compesezi cu o crestere de 33.33%.
  • 0 (0 voturi)    
   ai dreptate (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 14:34)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui anonim

   dar ai minus, pentru ca esti impotriva propagandei, pardon a liniei editoriale ... :P
  • 0 (0 voturi)    
   observatie la observatie! (Joi, 25 noiembrie 2010, 15:35)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui anonim

   salariul la 1 ian 2010 ---->1000RON
   salariul la 1 iulie 2010---->750RON (redus cu 25%)
   venit pe anul 2010: 6*1000+6*750=10500RON

   salariul la 1ian 2011-----> 862.5RON
   venitul pe anul 2011: 12*862.5=10375RON

   deci venitul unui bugetar pe 2011 va fi MAI MIC decit cel din 2010 !
 • -1 (3 voturi)    
  Cu eCSceptii (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 13:25)

  x [anonim]

  Cu eCSceptia celor din aparatul guvernamental/parlambadar, agentzii, ...
  • 0 (0 voturi)    
   Exact (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 13:52)

   Rhadoo [utilizator] i-a raspuns lui x

   Asa cum a fost si anul asta, pe motiv ca "Le-am prins in buget si nu le-am mai putut scoate!". Penibili.
 • 0 (0 voturi)    
  Grilele de salarizare (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 14:02)

  GIGI [anonim]

  Anexele cu grilele de salarizare le putem vedea? Multumesc
 • +1 (1 vot)    
  Mincinosi si hoti (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 14:09)

  Mihai Gorjanu [anonim]

  Calculele prezentate de Bogdan sunt exacte si, potrivit lor, bugetarii vor recupera anul viitor, 11,5% din taierile de 25%, fara a mai lua in calcul si taierea unor sporuri, prime, stimulente. Daca ar fi luate in calcul si acestea, precum si ritmul inflatiei in a doua jumatate a lui 2010 si cel prevazut pentru 2011 se va ajunge la concluzia ca venitul real va continua sa scada anul viitor si nu va creste cum ne mint guvernantii. Si x are dreptate. Masurile de reducere a veniturilor bugetarilor nu i-au prea afectat pe slugile guvernului Boc de la Palatul Victoria. Acestia au primit al 13-lea salariu, prime de vacanta si alte beneficii in valoare de 500.000 de euro. Iar fufa care ocupa functia de secretar general al guvernului ne spune ca acestea s-au acordat nu potrivit legii salarizarii, ci conform cu alte legi!? Cucoana, acesta alte legi sunt valabile doar pentru bugetarii guvernamentali nu si pentru bugetarii de rand??? Cata nesimtire, cat dispret fata de popor, cata hotie exista in sleahta care formeaza guvernul Boc condus de Basescu. Ce mai asteapta Basescu ca sa-l demita pe Boc. Daca nu o face este comlice la hotie, ceea ce nu ar fi deloc de mirare intro tara conusa de o organizatie mafiota autointitulata partid: PDL!
  • -1 (3 voturi)    
   Tupeu de bugetar !! (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 14:35)

   Boc [anonim] i-a raspuns lui Mihai Gorjanu

   De unde tragi tu, musiu', concluzia ca trebuie sa va mentineti si chiar sa va cresteti permanent privilegiile ? Sa va intre bine in cap, cam atat se poate la ora actuala iar daca vrei o parere personala este chiar si asa cam mult !! Nu-ti convine, du-te tata pe drumul tau si mai lasa tupeul ca doar atat aveti voi bugetarii, in rest pamant de flori !!!
   • 0 (0 voturi)    
    Daaaa! (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 18:38)

    Toma N [anonim] i-a raspuns lui Boc

    Si va mai mirati ca cer doctorii spaga?
    Nici o grija ca ne ducem pe drumul nostru, doar asa ne-a spus prezidentul. Ramaneti cu cei care se multumesc cu atat.
    Cu restul ne vedem in Austria la consultatie!
    Dar de plata la negru nu prea povestiti voi cei din mediul privat.
    Hai dati cu minus ca e semn de apreciere. Voua tot cu 15% v-a crescut "subventia" ca nu stiu daca sunteti bugetari sau platiti cu fonduri de partid.
    Si pamant de flori, dupa cum spuneai.
 • 0 (0 voturi)    
  "in anul 2011 ..." (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 14:47)

  Gitenstein [anonim]

  "In anul 2011, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum si al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice, aflat in plata la 1 octombrie 2010, se majoreaza cu 15%".
  Alaturi de calculul simplu aritmetic care ne arata ca de fapt nu este o crestere de 15% fata de 1 octombrie mai am o singura mentiune si anume aceea ca se spune "in anul 2011 ..." deci se poate ca aceste majorari sa se faca pe tot parcursul anului si nu de la 1 ianuarie 2011.
 • 0 (0 voturi)    
  Preamariti cand este vorba... (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 15:13)

  haiducul [anonim]

  ...de cei care i-au votat au arici in buzunar.
  In schimb ei se joaca cu miliarde in investitii fantoma(madam Udrea de exemplu pe langa cele trei miliarde de la UE dom:Boc ia mai facut un cadou de cateva miliarde).
  Pe o parte extermina poporul iar pe cealalta parte sustin si mentin clanurile mafiote+spagi de milioane de euro pentru contracte clientelare care nici macar nu trec de faza de proiect.
 • 0 (0 voturi)    
  dreptate, (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 15:54)

  berenger [utilizator]

  dar nu pentru catei:
  profesor> 600 inainte, se mai adauga 90
  judecator> 4000 inainte, si i se mai adauga un salariu de profesor
 • 0 (0 voturi)    
  da' la SGG raman prime si bonusuri?! (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 17:06)

  costica [anonim]

  asa ati zis si in 2010 , numai ca ati aplicat la muritorii de rand, la SGG(Secretariatul General al Guvernului Romaniei al Dlui Boc ati dat bine mersi si prime de vacanta si bonusuri de nu stiu care, zicea Dna Andreescu ca e legal, n-a incalcat legea... Vai de legea voastra, lege pentru caini, nu pentru catei....minciuni legale....
 • 0 (0 voturi)    
  sindicate -masuri urgente! (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 17:35)

  nesalariatu [anonim]

  Nu se mai poate face chiar nimic? Eu zic, da, se poate! Sa fim uniti! Sa fim uniti la maxim! Sa dovedim ca pdl si cu basel sunt un microb groaznic!
  Propun ca in ianuarie 2011, daca salariile nu revin macar la valoarea lor din mai 2010, sa nu ridicam banii... Nu semnam statele de plata! Asa ceva nu se mai poate! O sa crapam de tot, dar asa ceva nu mai trebuie sa acceptam! Suntem lasi, slabi, ciudati, groaznici...daca ii lasam sa ne plateasca in 2011 cu salariile astea!
  Nu ridicam salariile din ianuarie 2011, anuntati-va toti membrii de sindicat!
 • 0 (0 voturi)    
  De ce oare? (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 21:29)

  Florin [anonim]

  Cui nu-i convine poate parasi sistemu bugetar. Poate sa lucreze in strainatate de exemplu, asa cum fac medicii. Da cum marea masa functionareasca e piloasa, va carcoti invidioasa, adica cei cu pile mici vor fi invidiosi pe cei cu pile mari ori cu raspile. Unii functionari si-au creat o filosofie despre ei c-ar fi muncitori si destepti. Chiar foarte destepti, cu studii la Spiru, la Romano-Americana, la Titu Maiorescu si chiar la Universitatea CRESTINA Dimitrie Cantemir. Doar ca nu vor sa-si verifice credinta in zona privata. Pur si simplu NU VOR!
  • 0 (0 voturi)    
   Cei care au vrut, au facut-o (Joi, 25 noiembrie 2010, 10:51)

   Ritzi Pitzi [anonim] i-a raspuns lui Florin

   In sistemul bugetar daca nu ai o pila nu avansezi, iar daca nu avansezi nu-ti creste salariul. Cei care au constatat ca pierd vremea (si banii) ca bugetar au plecat demult din sistem (sunt unul dintre ei). Cei care au ramas se simt bine acolo, sau pur si simplu n-au curaj, desi mai exista destui oameni capabili...
 • 0 (0 voturi)    
  va fi (Joi, 25 noiembrie 2010, 12:52)

  joe limonade [anonim]

  ca'n america.
  nici acolo nu se dau sproruri sau alte tantieme.
 • 0 (0 voturi)    
  Anomalie... (Vineri, 26 noiembrie 2010, 12:05)

  zoltes [anonim]

  "Suma sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depasi 30% din suma salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza/salariilor functiilor de baza sau a indemnizatiilor lunare de incadrare, dupa caz. "
  Deci am total buget de 1000 lei pentru cheltuieli de personal. Daca dau sporuri, nu trebuie sa depasesc 30% din acest total buget. Prin urmare, pot sa dau la 2 angajati 15% + 15% DIN TOTAL FOND DE SALARII PE UNITATE !!! ??? Pai daca fiecare are 100 lei salariu eu pot sa-i dau la fiecare 150 lei ???...Maaaare cretinism !!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by