Expunerea de motive in baza careia partidul de guvernamant a propus scaderea impozitului pe profit de la 16% la 10% este un document halucinant. "Strategia publica a ungurilor a fost minunata iar acum, suntem obligaţi sa avem o atitudine economica geopolitica , altfel suntem terminaţi economic si social. Putem spune ca ungurii si bulgarii ne-au forţat prin faptul ca au fost mai lucizi si mai fermi, sa facem ceea ce trebuia sa facem si noi. Daca ne era teama, de situaţia proasta de care se vaitau unii conducători maghiari, acum ar trebui sa fim speriaţi de-a dreptul. Impozitul de 10% va face in prima faza sa migreze masiv afaceri din Ardeal in Ungaria, pe de o parte, si sa ne sufle orice investiţie străina, pe de alta parte. Mai ales ca au si drumuri!!!!!!", se arata in documentul oficial al Senatului Romaniei.

Vezi in atasament documentul original.

"Am redus salariile bugetarilor cu 25 %. Si pensiile au fost tăiate cu 15%. Deşi nu trebuia sa se inceapa cu aceste masuri, ci cu raderea urgenta din sistemul administraţiei centrale si locale a corupţiei si jafului din banul public, totuşi si aceste masuri trebuiau luate. Acum insa trebuie venit urgent cu masurile de stimulare economica", incep cu calm autorii expunerii de motive.

Usor-usor, spiritele se aprind. "Daca erau unii prin Ministerul Finanţelor care nu doreau sa facă pasul reducerii impozitului pe profit , iată insa ca Ungaria si Bulgaria ne obliga sa luam aceste masuri. După ce Guvernul Ungariei a anunţat reducerea impozitului pentru companii la 10%, in prezent România este prinsa intre aceasta tara si Bulgaria, care are la rândul ei impozitul la 10%. Strategia publica a ungurilor a fost minunata iar acum, suntem obligaţi sa avem o atitudine economica geopolitica, altfel suntem terminaţi economic si social", mai arata semnatarii documentului purtand antetul Senatului Romaniei.

"Putem spune ca ungurii si bulgarii ne-au forţat prin faptul ca au fost mai lucizi si mai fermi, sa facem ceea ce trebuia sa facem si noi. Daca ne era teama, de situaţia proasta de care se vaitau unii conducători maghiari, acum ar trebui sa fim speriaţi de-a dreptul. Impozitul de 10% va face in prima faza sa migreze masiv afaceri din Ardeal in Ungaria, pe de o parte, si sa ne sufle orice investiţie străina, pe de alta parte. Mai ales ca au si drumuri!!!!!!", se mai arata paroxistic in document.

"In mod similar pe zona de sud a României, migratia firmelor este in continua creştere, către Bulgaria, si ma refer aici la firmele cu adevărat importante, care isi propun sa lucreze in profit, care nu isi propun sa saboteze statul roman ascunzandu-si profiturile prin pierderi inchipuite;

Adică vor pleca din România exact firmele care sunt cat de cat corecte fata de statul roman si bugetul României. In plus, gândiţi-va ca un neamţ care ar investi in Europa de Est, s-ar uita pe harta si ar vedea faptul ca intre Ungaria (10% impozit), România (16% impozit) si Bulgaria (10% impozit) ar alege cu ochii inchisi Ungaria care are si:

-infrastructura;

-productivitate ridicata a muncii.

România ar fi practic rasa de pe harta economica est-europeana.

Ca atare suntem obligaţi sa promovam in regim de urgenta acest proiect de lege. Ca sa dau curaj Guvernului imi asum eu promovarea lui urmând ca in cazul in care se decide sa se meargă pe OTJTCJ sa mergem pe aceasta varianta. Altfel, proiectul de lege va intra in regim de urgenta in dezbaterea Parlamentului" se arata in finalul documentului.

Mai reamintesc in treacat ca initiativa senatorilor PDL a starnit reactii dure din partea FMI si a Consiliului Fiscal, care au atras atentia cu eleganta ca propunerea lor este ne-viabila si pune Romania in situatia de a rata tintele convenite cu FMI (de chiar partidul cu care le-a negociat).