Presedintele UNPR, fostul ministru al Muncii Marian Sarbu, a declarat ca este posibil ca salariile bugetarilor sa revina in 2012 la nivelul lunii iunie 2010, transmite Agerpres. Sarbu a spus ca nu are niciun motiv sa nu sustina actualul Guvern la asumarea raspunderii pe legea salarizarii.

"Avand in vedere faptul ca o parte din banii luati in iunie 2010 sunt dati inapoi, si nu in totalitate, consideram ca reprezinta o etapa in procesul de revenire la salariile din iunie 2010 si credem ca in 2012 s-ar putea reveni in totalitate, in functie si de cresterea economica", a declarat Sarbu, adaugand ca "din acest punct de vedere nu avem vreo motivatie pentru a nu sustine Guvernul in procesul de asumare a raspunderii".

Marian Sarbu a declarat ca asumarea raspunerii se va face pe doua legi, una care stabileste cadrul in functie de care se vor stabili salariile an dupa an pana in 2016, pana cand Guvernul trebuie sa se incadreze la cheltuielile bugetare in parametri negociati cu FMI si legea anuala, care stabileste salariile din 2010.

Joi dimineata, Guvernul a inaintat Parlamentului proiectul de Lege-cadru privind salarizarea unitara si proiectul de Lege privind salarizarea in anul 2011, in procedura de angajare a raspunderii. Premierul Emil Boc a solicitat presedintelui Camerei Deputatilor si presedintelui Senatului ca, impreuna cu Birourile Permanente, sa stabileasca programul de desfasurare a procedurilor parlamentare necesare in vederea angajarii raspunderii guvernului pe cele doua proiecte de lege.

Guvernul a adoptat miercuri legea salarizarii pe 2011 a bugetarilor si Legea-cadru privind salarizarea unitara. Premierul Boc a declarat ca in 2011 salariile bugetarilor vor creste cu 15% raportat la salariul din octombrie 2010.

Boc a mai spus ca salariul minim pe economie va creste pina la 670 de lei in 2011, de la valoarea actuala de 600 de lei.