Dominique Strauss-Kahn, directorul general al Fondului Monetar International, sustine ca Europa are nevoie o solutie dinamica pentru a rezolva problema datoriei in zona euro, care ar trebui aplicata la nivel global. "Aplicarea acestei solutii de la tara la tara ar fi imperfecta" - a explicat Strauss-Kahn, care s-a declarat increzator ca institutiile europene ar fi capabile sa rezolve aceasta problema. Potrivit France Presse, liderul FMI a facut aceste declaratii la o intalnire cu reprezentantii unei comisii a Parlamentului grec.

Strauss-Kahn a mai spus ca aceasta criza a scos in evidenta un "defect de gestiune" in interiorul zonei euro, iar acest lucru a fost cauzat de absenta unei politici bugetare comune. El a acceptat, totodata, handicapul cu care sunt confruntate politicile in Europa fata de presiunea pietelor, si anume "un timp de luare a deciziilor extrem de lung".

Totodata, directorul general al FMI a dat si primele asigurari, cu referire la situatia din Germania. "Nu exista riscul de a vedea Germania degajata din zona euro, germanii sunt indiscutabil angajati fata de zona euro" - a adaugat Dominique Strauss-Kahn.