"De pe locul 9 la sfarsitul anului 2007, in clasamentul bancilor in functie de active, iata ca anul 2009 ne aduce pe locul 5, cu o cota de piata de 6,37%. Din cele 1250 de sedii, peste 700 au o imagine noua cu mobilierul schimbat si, mai ales, cu mentalitatea oamenilor schimbata. Clientii au fost deosebit de placut impresionati si vreau sa va povestesc un episod dintr-o comuna in care avem un asemenea sediu nou: o clienta de-a noastra a venit si, inainte de a intra in banca, s-a descaltat. Sunt lucruri impresionante care arata ca oamenii respecta atunci cand sunt respectati", a marturisit vineri presedintele CEC Bank, Radu Ghetea, la o conferinta pe tema brandurilor, desfasurata la sediul BNR.

Radu GheteaFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si CEC Bank a mai marturisit cat de mult si-a dorit ca absolvent de facultate sa lucreze la CEC, dar pe atunci CEC-ul era "impenetrabil". "In anii '70, ca tanar absolvent de facultate, ma uitam ce companii ar fi interesante si in care as putea lucra. CEC-ul reprezenta o institutie foarte atractiva pentru orice absolvent. M-am angajat pana la urma la Banca Romana de Comert Exterior. Ma uitam in stanga si in dreapta la ceilalti colegi. CEC reprezenta o reduta care nu putea fi penetrata", a mai spus Ghetea.

Prin anii '78 a incercat iar sa ajunga la CEC, dar nu a fost sa fie. Abia dupa Revolutie a preluat sefia actualului CEC Bank, dar situatia era cu totul alta. "Cand am ajuns eu la CEC, momentul nu era dintre cele mai bune pentru banca- intre 90-2000, cota de piata scazuse de la 32,9 la 4,03%. Era un climat destul de neprielnic dupa ce privatizarea fusese intrerupta, intrerupere care a afectat si procesul de dezvoltare a bancii.

Perceptia populatiei a ramas aceeasi in timp, ca CEC e altceva decat o simpla banca comerciala. In media nu eram perceputi ca fiind in randul bancilor. Presa scria despre intalnirile "la care participau bancile comerciale si CEC", a mai spus Ghetea.