Dupa ce bugetul Ministerului de Externe a suferit cea mai mare ajustare- circa 30%- ministrul de Externe Teodor Baconschi s-a declarat "consolat", recunoscand ca diplomatia romana va functiona la cote de avarie. "Avem consulate in care e angajat un singur om. Am cerut bani pentru un consulat la Vancouver pentru romanii de acolo care nu sunt reprezentati in niciun fel. Nu s-a aprobt. Dealtfel dl. Gherghina a spus ca nici vorba de suplimentari, poate la rectificare sa mai primim ceva", a spus Baconschi in fata Comisiilor reunite de buget finante din Parlament.

Teodor BaconschiFoto: Hotnews

Liberalul Dan Radu Rusanu l-a intrebat pe titularul Externelor daca cele 530 de milioane de lei ii ajung pentru plata chiriilor si salariilor. "Nimeni nu e multumit de bugetul alocat. Vad ca numai dumneavoastra sunteti consolat cu banii primiti", i-a spus Rusanu lui Baconschi. "Ar fi fost nerealist si retoric ca in aceste conditii de austeritate, noi sa cerem bani mai multi. Am redus personalul pana la limita de avarie. Am cerut o suplimentare de la Finante, dar am fost refuzati. Ar fi fost normal si am putea discuta prelung starea precara a diplomatiei romanesti...La noi functioneaza principiul "cine imparte, parte-si face". Domnul Gherghina imi sopteste ca poate la rectificare vom mai primi ceva. (rasete in sala "Gherghina a promis la ultima rectificare sume cat dublul bugetului. Daca pe asta va bazati...", zice cineva)

"O sa il supar pe domnul ministru, dar nu putem acorda nicio suplimentare bugetului dansului. Nu avem de unde, acum", a precizat si secretarul de stat din Finante Gheorghe Gherghina.

In final, bugetul a trecut fara amendamentele propuse.