"Bugetul pe 2011 este bugetul iesirii din criza si al trecerii pe crestere economica". Astfel si-a inceput premierul Emil Boc discursul in cadrul plenului reunit al Parlamentului care dezbate Bugetul de stat pe 2011. "Anul 2010 este anul iesirii din criza si al pregatirii cresterii economice, este un buget al iesirii din criza". Aceasta este o fraza tot din discursul premierului, tot in plenul Parlamentului, insa in cadrul dezbaterilor asupra Bugetului de stat pe 2010. Intre cele doua discursuri a trecut un an. Vedeti in text ce alte asemanari vede primul-ministru intre Bugetul pe 2010 si Bugetul pe 2011.

Crestere sanatoasa si in 2010 si in 2011

Pe 11 ianuarie 2010, la inceputul dezbaterilor pe legea bugetului, premierul vorbea de o crestere economica sanatoasa. Citeste aici mai multe declaratii facute pe 11 ianuarie 2010. Astazi, dupa aproape un an, Emil Boc vorbeste tot despre o crestere sanatoasa.

  • "Anul 2010, chiar daca va presupune, in continuare, unele masuri mai aspre cu prezentul si, asa cum am mai spus, corecte cu viitorul, vor pregati o crestere economica sanatoasa a Romaniei", declara premierul in urma cu un an"
  • "Nu este o crestere extraordinara, dar este o crestere sanatoasa care va avea acoperire in cele mai importante domenii ale economiei nationale (...)Romania, prin masurile pe care le-a luat si prin bugetul sanatos pentru 2011, are aceasta polita de asigurare ca nu va intra in niciun fel de derapaj, a afirmat pe 20 decembrie, Emil Boc.

Buget orientat catre investitii si in 2010 si in 2011

In urma cu un an, premierul spunea ca bugetul pe 2010 trebuie orientat catre investitii si spre crearea de locuri de munca. Pe 20 decembrie, Emil Boc vede bugetul tot orientat catre investitii si crearea de locuri de munca.

  • "Sa schimbam directia lucrurilor in Romania si orientarea banilor publici, cu preponderenta spre investitii, spre locuri de munca, acele investitii care au efect multiplicator in economie si care ne aduc siguranta ca, pe termen lung, vom creste ca si tara, vom reusi sa avem siguranta zilei de maine", spunea premierul pe 11 ianuarie.
  • "Bugetul pe 2011 realizeaza echilibrul necesar intre cheltuielile statului, fiind pentru prima data fundamentat pe crestere economica, pe investitii si locuri de munca si pe cheltuiala a atat cat producem", a afirmat Emil Boc pe 20 decembrie.