UPDATE Bugetul pe 2011: Parlamentul a adoptat bugetele a opt ministere. Majoritatea amendamentelor depuse nu au fost admise

de Claudia Pirvoiu, Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 21 decembrie 2010, 16:01 Economie | Finanţe & Bănci


Deputatii si senatorii reuniti in Plenul Parlamentului au aprobat bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si au respins toate amendamentelor depuse. Pentru acest ordonator de credite au fost depuse cele mai multe amendamente, peste 5.700. Potrivit proiectului, bugetul Ministerului Dezvoltarii pe 2011 este de 2,789 miliarde lei, aproape la acelasi nivel ca cel din 2010. Cele mai multe amendamente vizeaza proiecte de modenizare a statiilor de canalizare, a retelelor de alimentare cu apa, asfaltarea drumurilor comunale, a iluminatului public, asezamintelor culturale etc.

Bugetul Ministerului Dezvoltarii si Turismului a fost aprobat cu 145 voturi pentru si 45 impotriva.

Parlamentarii au aprobat si bugetul Afacerilor Externe, suma stabilita fiind de 530,1 milioane de lei, in scadere cu 34% fata de 2010. Pentru Ministerul Afacerilor Externe au fost depuse trei amendamente, acestea fiind respinse de plenul Parlamentului.

Totodata, deputatii si senatorii au aprobat bugetul Ministerului Finantelor Publice, care se cifreaza la 2,8 miliarde lei, in scadere cu 19,5% fata de 2010. A fost adoptat un singur amendament, care a fost avizat favorabil si de comisiile de Buget Finante, care stipuleaza ca incadrarea in numarul maxim de posturi prevazut pentru anul 2011 se face in termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a Legii bugetului.

De asemenea, a mai fost adoptat bugetul Ministerului Justitiei, cu doua amendamente adoptate in comisii, si cel al Ministerului Apararii, in forma propusa de Guvern.

Primul amendament admis la bugetul Ministerului Justitiei prevede transferarea sumei de 120.000 lei de la articolul Materiale si prestari de servicii cu caracter functional al capitolului Ordine publica si siguranta nationala, la capitolul Asigurari si asistenta sociala - Ajutoare sociale in numerar. Al doilea amendament prevede suplimentarea cu 2 milioane de lei a articolului Alte active fixe din capitolul Ordine publica si siguranta nationala, prin diminuarea corespunzatoare a articolului Consolidarea capacitatii administrative a instantelor si facilitatarea accesului la justitie.

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor, cu 14 amendamente, a fost adoptat cu 142 voturi pentru si 42 impotriva. Cele 14 amendamente, adoptate anterior in comisiile reunite de Buget Finante, vizeaza  suplimentarea sumelor alocate unor capitole din bugetul MAI pentru realizarea a recensamantului populatiei si al locuintelor din 2011.

Plenul Parlamentului a adoptat bugetul Ministerului Mediului, in cuantumul propus de Guvern, fiind admis un amendament, aprobat inca de la comisii, privind redistribuiri pentru finantarea activitatii de monitorizare a calitatii aerului, in vreme ce alte 623 de amendamente au fost respinse. In favoarea bugetului Ministerului Mediului au votat 102 parlamentari, iar 29 au votat impotriva.

Totodata a fost adoptat bugetul Ministerului Transporturilor, in forma propusa de Guvern, cu 103 voturi pentru si 26 impotriva. Parlamentarii au rspins 391 de amendamente.

In jurul orei 1:20, deputatul PDL Mircea Toader a propus incheierea sedintei. Dezbaterile la Legea Bugetului de Stat pe 2011 vor fi reluate miercuri, la ora 10:30.

Update: Premierul Emil Boc a sosit la Parlament in jurul orei 20:40 pentru a asista la dezbaterile cu privire la Legea Bugetului de Stat pe 2011, iar la ora 21:00 a venit si Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii. Lucrarile au fost suspendate in jurul orei 1.30, urmand ca sedinta sa se reia, miercuri, la ora 10.30. Parlamentarii au dezbatut si adoptat bugetele a 24 din cei 65 de ordonatori principali de credite. La momentul suspendarii sedintei, tocmai fusese adoptat bugetul Ministerului Transporturilor.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1940 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  Parlamentarii Romaniei (toti) (Marţi, 21 decembrie 2010, 16:35)

  AR [anonim]

  "Pentru acest ordonator de credite au fost depuse cele mai multe amendamente, peste 5.700".
  Asta este mai mult decat "bascalie", "nesimtire", "boicot", etc.
  Desi nu-mi place, decizia Frantei si Germaniei pare sa fie indreptatita.
 • 0 (2 voturi)    
  rtv si a3 (Miercuri, 22 decembrie 2010, 9:27)

  gabriel [anonim]

  ” O imagine realista a urmarilor provocate de un Razboi Informational, in care viata cotidiana ar putea fi bulversata complet, ar genera cele mai diverse manifestari, cum ar fi : lipsa caldurii, a gazelor, apei si energiei electrice in locuinte si centre industriale, scaderea productiei, somajul peste limitele prevazute, scaderea puterii de cumparare a populatiei, tensionarea situatiei sociale, greve, incercari de lovitira de stat si nesupunerea maselor largi in fata legilor, blocarea sistemelor financiar-bancare si devalorizarea monedei nationale, izolarea tarii respective fata de comunitatea internationala, limitarea accesului la resursele strategice, influentarea deciziilor politice si ale organelor administrative de stat de catre cercuri straine de interesele statului.
  Toate aceste posibile dereglari pot fi materializate prin coroborarea cu actiuni clasice si cu cresterea in intensitate a atacurilor specifice actiunilor informationale care ar viza :
  • Compromiterea in mass-media a conducerii institutiilor fundamentale ale statului, respectiv a personalitatilor din conducerea acestora;
  • Asasinarea ( tentative de asasinare) unor personalitati straine aflate in vizite oficiale;
  • Actiuni de sabotaj la obiectivele economice de importanta vitala ( hidrocentrale, centrale atomo-electrice, accidente chimice si industriale etc.) desfasurate de elemente terorist-diversioniste si aparitia de formatiuni ilegal inarmate care sprijina politica antinationala a unor grupuri politice care au interese diferite de ale statului respectiv;
  • Compromiterea si ridiculizarea valorilor nationale;
  • Exploatarea starii de neputinta a autoritatilor statului in anumite situatii determinate;
  • Atacul agresiv asupra psihicului populatiei si declansarea unor stari tensionate de nesiguranta a zilei de maine.”


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by