Toronto-Dominion Bank, a doua cea mai mare banca din Canada va plati 6,3 miliarde dolari pentru a achizitiona divizia de finantare a Chrysler detinuta de fondul de investitii Cerberus, scrie Reuters. Chrysler Financial deserveste peste un milion de clienti, iar fondul de investitii care vinde compania detinuse si producatorul auto Chrysler, insa a pierdut controlul in 2009 cand constructorul a intrat sub protectia legii falimentului.

TD Bank va capata controlul operatiunilor Chrysler Financial atat in SUA, cat si in Canada, compania declarand ca preia un business bine condus contra unui pret atractiv. Bancile canadiene au iesit mai puternice din criza, iar achizitia e o dovada in acest sens.

Chrysler Financial are 1.800 de angajati si deserveste circa un milion de clienti. Fondul de investitii Cerberus a cumparat Chrysler in 2007, insa a pierdut controlul asupra diviziei constructoare de automobile dupa procesul dur de restructurare prin care a trecut Chrysler anul trecut. Cerberus a reusit totusi sa pastreze controlul asupra diviziei de finantare.