Parlamentarii au adoptat miercuri dupa amiaza bugetele pe 2011 ale Serviciului Român de Informaţii (SRI), Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), ANSVSA, MCSMI si ale Ministerului Economiei. Majoritatea au trecut cu amendamentele respinse.

In cazul SIE, parlamentarii au votat suplimentarea cu 5 milioane de lei, bugetul pentru 2011 fiind stabilit la 193 milioane de lei. SRI va primi si el de la buget 907 milioane de lei, echivalentul a trei sferturi din bugetul pe 2010. Serviciul de Telecomunicatii Speciale va putea conta in 2011 de la buget pe jumatate din bugetul de anul trecut, adica 235 milioane de lei, din care 194 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru finalizarea reţelei Tetra, "o continuare a reţelei pentru Schengen şi o întărire a sistemului de radio-comunicaţii mobile”, dupa cum a sustinut seful SIE.

Bugetul pe 2011 al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) se ridică la 1,4 miliarde lei, toate amendamentele fiind respinse. Bugetul Ministerului Economiei MECMA prevede pe anul viitor scaderea cheltuielilor totale cu 5%, pana la nivelul de 1,337 miliarde lei. Cheltuielile de personal sunt si ele mai mici cu circa 5%, in vreme ce cheltuielile cu bunuri şi servicii se ridică la 27 milioane lei.

In cazul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), bugetul a fost stabilit la 645,99 milioane de lei, din care 495,7 milioane de lei au ca sursa bugetul de stat, iar 151 de milioane de lei reprezintă veniturile proprii prevăzute, si fonduri externe nerambursabile postaderare (PHARE).