Politia si Parchetul au inceput o ancheta penala la BNR pentru o delapidare de 200.000 lei, in care o angajata este acuzata de delapidare si falsificarea unor documente privind bonurile de combustibil impartite soferilor bancii, iar alti 10 angajati sunt cercetati pentru complicitate sau neglijenta, anunta Stirile Pro TV, preluate de Mediafax.

"Banca Nationala a Romaniei este scena unei anchete penale fara precedent. Nu mai putin de 11 angajati sunt cercetati in legatura cu o frauda de 200.000 de lei", potrivit sursei citate.

Contactati de HotNews.ro, oficiali ai BNR au refuzat sa comenteze informatia.

In centrul atentiei se afla o functionara de la Serviciul Transporturi, care a fost deja concediata, iar anchetatorii asteapta finalizarea unei expertize financiar - contabile.

Posibila frauda a fost descoperita chiar de auditul intern al BNR.

Timp de cinci ani o functionara de la Serviciul Transporturi ar fi falsificat documentele contabile legate de impartirea bonurilor de combustibili si a cardurilor de alimentare catre soferii bancii. Mai mult, in urma acestor fraude, contabila ar fi furat aproximativ 200.000 de lei.

Cazul a ajuns in atentia Politiei si Parchetului, care au decis sa o puna pe femeie sub invinuire, aceasta fiind acuzata de delapidare si fals.

Surse oficiale sustin ca, deocamdata, impotriva functionarei invinuite nu a fost luata vreo masura preventiva, nici macar interdictia de a parasi Bucurestiul.