Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, in sedinta de Guvern, ca disponibilizarile in sectorul bugetar trebuie sa continue pina cind vom ajunge la aproximativ 900.000 salariati "in citiva ani". In acest moment, in sistemul public exista 1,29 milioane bugetari.

Presedintele a dat si citeva exemple despre locurile unde se pot face concedieri: "Avem segmente excesiv incarcate la nivel local si central. Privatizarea prestatiei medicale, ca sa nu mai facem din doctori niste cersetori si sa dam demnitate acestei categorii. Introducerea informatizarii trebuie sa elibereze personal bugetar".

Declaratiile presedintelui pe tema disponibilizarilor

  • In urmatorii 2-3 ani trebuie sa ajungem la circa 900 000 angajati in sectorul public. Cred ca este o evaluare corecta daca avem in vedere ca pe de-o parte inca avem segmente din aparatul bugetar si la nivel local si central care sunt execesiv incarcate. Pe de alta parte, trebuie sa avem in vedere privatizarea prestatiei medicicilor in spitale pentru a nu mai face din ei cersetori care stau pe un salariu de 2 milione de lei.
  • Nu vizez numai disponibilizati, dar nu exclud disponibilizarile. Cred ca trebuie sa le continuam pentru a ajunge la un stat fexibil.