Fondatorul celui mai mare joc piramidal din Rusia, care a lasat fara economii milioane de rusi, si-a prezentat noul sau proiect financiar, la aproape patru ani dupa ispasirea unei sentinte de patru ani si jumatate de inchisoare pentru frauda, potrivit Ria Novosti. Serghei Mavrodi propune investitorilor sa-si deschida conturi in dolari pe sistemele electronice de plata si sa cumpere bilete virtuale, promitandu-le ca vor primi un profit de 20% pe luna, iar pensionarii si persoanele cu dizabilitati - 30% pe luna.

Mavrodi spune ca noul sistem este o "retea financiara sociala" si sustine ca acesta este "absolut invulnerabil, impenetrabil si imposibil de distrus". El spera sa atraga 100.000 de investitori in acest an si pana la un milion in 2012.

"Toate operatiunile vor fi realizate de catre investitori. Eu nu voi atinge nimic. Nu voi avea dreptul sa fac asta. Eu doar voi gestiona procesul", a declarat Mavrodi.

"Ii ajut pe oameni fara sa caut sa fac profit. Este evident pentru oricine. Nu voi castiga nimic din toate astea. Nicio singura copeica", a adaugat el.

Serghei Mavrodi a anuntat pe blogul sau ca noul sau proiect va fi lansat pe 11 ianuarie.

Jocul piramidal fondat de Serghei Mavrodi a fost cel mai mare din Rusia si unul dintre cele mai mari din lume. El a vandut actiuni catre public, promitand profituri spectaculoase printr-o campanie agresiva pe postul national de televiziune.

Sistemul a fost fondat de Mavrodi si de fratele sau in 1989 si a falimentat in 1997. Potrivit informatiilor existente, intre 2 si 5 milioane de oameni au cumparat actiuni la acest sistem si au pierdut circa 1,5 miliarde de dolari.

Mavrodi a fost arestat in 2003 si eliberat in 2007, dupa ispasirea pedepsei de patru ani si jumatate.