Cancelarul german Angela Merkel il va sustine pe Axel Weber, guvernatorul Bundesbank (Banca Centrala a Germaniei) pentru a-l inlocui pe Jean-Claude Trichet la conducerea Bancii Centrale Europene, dupa ce mandatul acestuia va expira, la 1 noiembrie, scrie cotidianul Bild, citand surse guvernamentale, potrivit AFP. Axel Weber, care este, si in prezent, unul dintre cei mai influenti membri ai conducerii BCE, dupa presedintele Jean-Claude Trichet, a fost considerat mult timp favorit pentru sefia Bancii Centrale Europene, in ciuda stilului sau considerat nu foarte diplomatic.

Bild scrie ca Angela Merkel spera sa isi convinga omologii europeni de oportunitatea numirii lui Weber la conducerea BCE in cadrul summit-ului UE programat la sfarsitul lunii martie.

Axel Weber, care este, si in prezent, unul dintre cei mai influenti membri ai conducerii BCE, dupa presedintele Jean-Claude Trichet, a fost considerat mult timp favorit pentru sefia Bancii Centrale Europene, in ciuda stilului sau considerat nu foarte diplomatic.

Sansele lui de a ajunge la conducerea BCE pareau sa scada, insa, dupa ce el si-a exprimat deschis opozitia fata de decizia Bancii Centrale Europene de a contribui la salvarea bancilor europene in timpul crizei prin cumpararea de obligatiuni din statele fragile ale zonei euro.

Un alt nume vehiculat de presa germana ca solutie pentru sefia BCE este Yves Mersch, guvernatorul Bancii Centrale din Luxemburg.