Ministrul Muncii, Ioan Botis, crede ca este cel mai bun sustinator al interesului muncitorilor si ministrul cel mai deschis la dialog."Niciun om nu cred ca poate sustine mai bine interesele muncitorimii romane decat o pot face eu, pentru ca eu provin dintr-o familie de muncitori. Niciun fel de Agamita Dandanache nu va reusi vreodata sa lamureasca mult mai bine decat mine, ca ministru al Muncii, ca sunt un sustinator in primul rand al dialogului, sunt ministrul cel mai deschis la dialog. In al doilea rand sunt un sustinator al interesului muncitorilor, pentru ca interesul meu cel mai important astazi este interesul national", a spus Botis.

Ioan BotisFoto: AGERPRES

Acesta este o parte din raspunsul la o intrebare venita din partea presei legata de o posibila demisie. Sindicatele au cerut demisia ministrului Muncii, dupa ce si-au exprimat nemultumirea fata de modul in care s-au desfasurat negocierile pe noul Cod al Muncii.

"Daca demisia mea va rezolva in totalitate problema Codului muncii si a legilor privind dialogul social, inseamna ca are utilitate. In caz contrar, nu!", a precizat Botis.

Acesta a criticat liderii de sindicat pentru faptul ca nu au schimbat nimic. "Acesti oameni sunt lideri de sindicat de peste 20 de ani. De ce n-au schimbat pana acum lucrurile acolo? Spun tot timpul: Schimbati clasa politica, schimbati-va!. Ei s-au schimbat?", a spus Botis.

Acesta a amintit ca sindicatele au fost invitate sa prezinte propria lor varianta de lucru pe Codul Muncii pana vineri.