Leul s-a depreciat joi in fata monedei unice europene, pentru a doua zi consecutiv, cursul de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) urcand la 4,2671 lei pentru un euro, cu 0,45 bani mai mult decat in ziua anterioara.

Moneda nationala a inregistrat o depreciere usoara in sedinta valutara de miercuri, inchizand ziua la 4,2630 lei/euro, si a continuat sa piarda teren in aceasta dimineata pe fondul scaderilor burselor din SUA si Asia, potrivit economistilor ING Bank. Acestia mai arata ca bursele americane si asiatice au fost influentate de datele din China, care sugerau ca politica monetara ar putea deveni mai restrictiva.

"Leul este tranzactionat in apropierea pragului de 4,27 unitati/euro si nu vedem semne reale care ar sugera ca ar putea marca astazi o apreciere", se spune intr-o nota transmisa de ING.

Moneda nationala a continuat insa sa se aprecieze in fata dolarului, moneda americana fiind cotata la 3,1623 lei, cu 0,33 bani mai putin decat miercuri.

BNR a publicat un curs de 3,3118 lei pentru un franc elvetian, dupa ce in ziua anterioara acesta era cotat la 3,3024 lei. Totodata, cursul stabilit de BNR pentru 100 de yeni japonezi a coborat cu 0,34 bani comparativ cu cotatia de miercuri, la 3,8456 lei.​