Angela Merkel: Indatorarea statelor reprezinta "cea mai mare amenintare" pentru Europa
"Datoria este cea mai mare amenintare pentru prosperitatea acestui continent. Pentru aceasta trebuie sa luptam hotarati impotriva ei", a spus Merkel.
Cancelarul german a reafirmat angajamentul sau pentru euro - "moneda noastra", care va fi aparata pentru a proteja constructia europana.
"Daca euro va esua, atunci Europa va esua", a subliniat ea. "Euro este moneda noastra si este mai mult decat o moneda. Este incarnarea Europei de astazi", a adaugat cancelarul german.
Angela Merkel a reamintit necesitatea intaririi reglementarilor financiare. "Ce se va intampla daca o mare banca sistemica falimenteaza? Ce putem face noi pentru a evita sa recurgem la banii contribuabililor?", s-a intrebat Merkel, facand referire la bancile al caror faliment ar avea consecinte grave asupra intregului sistem economic.
Ea s-a pronuntat asupra incheierii rapide a negocierilor supranumite "Doha" asupra liberalizarii comertului mondial, "o extrema importanta", potrivit acesteia.
"Suntem la cativa metri de linia de sosire", a mai spus ea.

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca: Unde sunt acum mii de locuri disponibile în București și cum poți găsi alt centru în țară / Explicațiile autorităților
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
FOTO Pistele de biciclete de pe Splaiul Independenței, trasate vara trecută de o companie municipală și care costă circa 1,5 milioane lei, au început să se degradeze
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS
Money is Debt - Debt is Slavery
Mai greu e sa-i spuna de unde sa ia bani sa plateasca pensiile si salariile.
Ia zi tu, desteptule, de unde sa ia banii?
Stii tu cati bani tin romanii "la ciorap" in banci? E doar o prima idee...
A fost odată ca niciodată, vremuri în care europenii făceau plata mărfurilor, ce le soseau pe drumul mătăsii dinspre îndepărtatul orient, în Aur.
odată cu intensificarea comerţului, rezervele de Au. european au ajuns pe sfârşite şi mai rău decât atât, europenii au început să împrumute Au. tocmai de la cei ce le încasa contravaloarea mărfurilor pe care le trimitea pe drumul mătăsii europenilor.
şi-uite aşa, s-au trezit simpaticii noştri europeni medievali că le bate vântul prin visterii, şi datori vânduţi orientalilor, însă, atunci când s-a-ngroşat gluma, (datoriile suverane) situaţia devenind critică, unul mai răsărit la minte dintre medievalii europrni i s-a năzărit ideea să se aştearnă serios pe treabă, să producă şi să ofere orientalilor marfă europeană la schimb şi să nu mai facă plata mărfurilor, sosite în europa din extremul orient, în Au.
voi, ce credeţi, europeanul nostru medieval, a câştigat el competiţia financiar-economică ?
D'nă Merkel, ce s-a întâmplat cu industriile energofage şi nu numai din Europa, vă mai amintiţi cumva ?!....))))
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gm.html
Doha, Quatar este locul unde s-a desfasurat in 2001 una dintre rundele de negocieri ale Organizatiei Mondiale a Comertului pe marginea liberalizarii tarifelor de marfuri pe plan mondial, cu precadere problema spinoasa a subventiilor acordate de catre EU si respectiv US pentru proprii fermieri si produse, politici ce ar putea fi interpretate ca neloiale si monopoliste.
http://en.wikipedia.org/wiki/Doha_round
Ne temem de deficit bugetar. Ne temem sa facem investitii. Asa ca amrim taxele si impozitele, imprumutam, doar-doar nu o sa scada visteria statului.
Nu intelegem ca aia sunt BANI PUBLICI, si deci, ca orice bani ar trebui sa CIRCULE, nu sa stea la ciorap.
Daca am face investitii (infrastructura de exemplu - va produce indirect bani din comert) si am scadea impozitele (mai multi bani care raman in buzunarele oamenilor inseamna mai multe cumparaturi care inseamna mai multe impozite platite la stat - alta amsura indirecta) si DACA AM COLECTA 100% IMPOZITELE (nu doar 40-50% ca acum) am iesi destul de repede din criza asta.
In anii '30 doua tari falimentare s-au scos din recesiune facand investitii in infrastructura: SUA (New Deal) si Germania. Sistemul de sosele si autostrazi le-au adus indirect si in timp beneficii enorme si investitia s-a amortizat rapid.
Imprumuturile de la FMI ar fi bune daca s-ar face investitii. Noi insa nu privim in viitor mai departe de cateva luni, si facem imprumuturi ca sa platim pensii si salarii, refuzam investii straine ( de ex. China), sugrumam economia marind impozitele, etc. Aplicam masuri economice de "boom" in perioada de criza. Fix pe dos.
Imi place ca va repeziti la pensii care TREBUIE taiate... dar colectarea impozitelor de la marii contribuabili, sau eficientizarea sistemului fiscal nu are nici o relevanta.
Trebuie sa abandonam solutiile imbecile de moment, disperate si sa construim o strategie pe termen mediu si lung.
In Germania datoria pe cap de locuitor a crescut de la 8500 in 1990 la 20000 de euro in 2009! Asta inseamna 73% din PIB.
Pentru cine stie germana iata un link cu datele:
http://www.insm.de/insm/Themen/Steuern-und-Finanzen/INSM-Dossier-Konsolidierung/Konsolidierung_Schuldenstaat.html?gclid=CO2CsfPn3qYCFcyOzAodJXll5w