Raiffeisen Bank nu va denunta actele aditionale la contractele de credit care au intrat in vigoare in septembrie 2010 prin aplicarea prevederilor Ordonantei 50, considerand ca o astfel de decizie ofera un tratament egal pentru toti clientii, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Potrivit Legii 288 de modificare a OUG 50, clientii pot alege sa notifice banca in termen de 60 de zile (pana la 3 martie), daca doresc sa denunte actele aditionale in vigoare.

Legea 288 prevede ca actele aditionale semnate de clienti sa ramana in vigoare, insa dupa aprobarea Ordonantei banca a comunicat clientilor ca nu e nevoie sa semneze actele aditionale pentru a beneficia de prevederile acesteia.

"Noi am comunicat clientilor ca nu e nevoie sa vina la banca sa semneze actele aditionale, pentru a beneficia de prevederile OUG 50, in consecinta corect este sa mentinem aceste prevederi in vigoare pentru toti clientii nostri, indiferent ca au semnat sau nu. In plus, consideram calculul dobanzii legat de un indicator cum este Euribor sau Robor, un calcul transparent si mai usor de urmarit de client", a spus Radu Topliceanu, director executiv Aria clienti persoane fizice Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank are o retea de 540 de agentii care deservesc aproximativ doua milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii.