Competitia dintre primele banci din sistemul bancar local pe programul Prima Casa 2 indica o victorie a BCR, aceasta acordand cu 2000 de credite mai mult decat ocupanta locului II, BRD-Groupe Societe Generale, arata datele transmise HotNews.ro de catre oficialii institutiilor de credit. “In cadrul programului Prima Casa 2, BRD a acordat peste 2.700 de credite, dintre care 32% in Bucuresti. In ceea ce priveste valoarea medie a unui credit, aceasta a fost de 41.000 EUR. Creditul cu cea mai mica valoare a fost de 6.000 EUR, iar cel mai mare credit acordat a fost de 66.500 EUR. 19% din totalul creditelor acordate au avut valoarea de 57.000 de EUR”, au confirmat pentru HotNews.ro oficiali ai celei de-a doua institutii de credit dupa valoarea activelor.

BCR-prima casa doiFoto: Hotnews

La randul ei, la solicitarea HotNews.ro, BCR a transmis ca a acordat anul trecut peste 4.700 de credite prin

competitia

competitia

Foto: Hotnews

programul guvernamental Prima Casa 2, cele mai multe credite fiind acordate in Bucuresti si in regiunile Centru Nord si Nord Vest.

Astfel, in Bucuresti au fost acordate 1.613 credite, capitala fiind urmata de regiunea Centru Nord (844 credite) si Nord Vest (687 credite).

Suma medie acordata de BCR pentru achizitionarea de locuinte prin acest program a fost de 40.370 euro.

In Bucuresti suma medie a fost mai mare decat in restul regiunilor, de 48.405 euro, fata de 39.222 euro in regiunea Sud Est, 36.468 euro in Nord Est sau 36.029 euro in Nord Vest. In regiunea Centru Nord si in Sud Vest creditul mediu acordat a fost de putin peste 35.000 euro.

Conform datelor prezentate, cel mai mare credit dat de BCR pentru achizitionarea unei locuinte prin programul Prima Casa 2 a fost de 66.500 euro, in Timisoara, in vreme ce cel mai mic a fost de 3.800 de euro, acordat de o agentie din Slatina.

In cadrul Programului Prima Casă 1 şi 2, BCR a dat credite în valoare de peste 525 milioane de euro, adică mai

BCR-prima casa doi

BCR-prima casa doi

Foto: Hotnews

mult de o treime din totalul împrumuturilor acordate de bănci în cadrul programului.

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a repartizat celor 21 de banci participante la Prima casa plafoanele de garantii pentru creditele care urmeaza sa fie acordate anul acesta prin programul guvernamental. Cel mai mare plafon, de 64 milioane de euro, a revenit BCR, in vreme ce BRD a primit un plafon de 32 milioane de euro, iar Raiffeisen Bank - 25 milioane de euro. Aceste plafoane au fost repartizate pe baza realizarilor anterioare si a proiectiilor prezentate de banci pentru anul acesta.

"Suntem mulţumiţi de modul în care a decurs programul "Prima Casă" în 2010 şi ne dorim ca şi anul acesta să le dăm oamenilor posibilitatea de a-şi cumpăra ieftin o casă. Tocmai de acest lucru am ţinut cont atunci când am gândit oferta noastră pentru 'Prima Casă - 2011". Astfel, vom păstra şi pentru anul în curs strategia de a recompensa clienţii noştri cei mai fideli - oferindu-le o dobândă mai mică, dacă îşi încasează veniturile în contul curent deschis la noi", a declarat directorul executiv Aria Clienţi Retail, Raiffeisen Bank România, Radu Topliceanu.