Refuzul unor bancheri americani rasisti de a acorda credite ipotecare convenabile familiilor de negri a alimentat criza financiara, sustine presedintele Comisiei pentru Egalitate şi Drepturile Omului (EHRC) din Marea Britanie, potrivit Daily Telegraph.

Intr-un discurs pe care il va sustine in fata consilului de experti Policy Exchange, Trevor Phillips vrea sa faca un apel la guvernul britanic sa se asigure ca programul de reduceri in sectorul public sa nu se faca disproportionat in ceea ce priveste minoritatile, pentru ca discriminarea poate avea consecinte economice neasteptate.

"Stiu ca nu este un lucru despre care bancherilor si economistilor le place sa vorbeasca, dar criza financiara din America a fost precipitata, cel putin partial, de prejudecati rasiale. De ce au fost atatea familii apartinand minoritatilor care au luat credite scumpe?"

Raspunsul dat de Phillips este ca nu au avut incotro.

"Rasismul nu a cauzat criza, probabil am fi avut o cadere la un moment dat chiar daca toate imprumuturile ar fi fost facute catre albi. Dar nu incape indoiala ca atunci cand toata povestea va fi dezvaluita vom descoperi ca un anumit factor rasial a jucat un rol in ceea ce s-a intamplat", afirma Phillips.