Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat joi un curs de referinta de 4,2600 lei pentru un euro, cu 0,32 bani mai mare decat cel din ziua anterioara.

Pe piata valutara, traiectoria leului a fost destul de stabila miercuri pe fondul unei zile fara date economice importante, iar moneda nationala a inchis ziua la 4,2595 lei/euro. In aceasta sedinta leul s-a depreciat usor, urmand trendul pietelor regionale.

"Sedinta de tranzactionare a fost caracterizata de nivelul redus al rulajelor si de sentimentul nefavorabil asupra regiunii pe fondul ingrijorarii analistilor privind nesustenabilitatea deficitelor din aceasta zona, in special Ungaria si Polonia. Analistii reclama lipsa reformelor structurale din aceste tari", a declarat dealerul unei importante banci comerciale pentru HotNews.ro. El a mai precizat ca Romania nu intra in aceasta categorie, insa leul a urmat trendul de depreciere al monedelor din regiune.

Leul s-a apreciat nesemnificativ in fata dolarului, moneda americana fiind cotata la 3,1223 lei, cu 0,07 bani mai putin decat miercuri.

Moneda nationala s-a depreciat in fata francului elvetian, cursul urcand la 3,2448 lei pentru un franc, de la 3,2367 lei pentru un franc, cat era in ziua anterioara. Totodata, 100 de yeni japonezi au foat cotati la 3,7774 lei, cu 0,42 bani mai putin decat miercuri.