Moneda nationala s-a depreciat vineri in fata euro, pentru a patra zi consecutiv, cursul de referinta publicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) urcand cu 0,49 bani comparativ cu nivelul din ziua anterioara, la 4,2649 lei pentru un euro.

Pe piata valutara, leul s-a tranzactionat joi cu o tendinta de depreciere si a inchis ziua la 4,2655 unitati pentru un euro. Economistii arata ca evolutia negativa a actiunilor europene la deschiderea sesiunii de tranzactionare, in urma pierderilor inregistrate de actiunile asiatice, nu este favorabila leului in aceasta sedinta.

"Miscarea de depreciere s-ar putea extinde astazi. O cifra pozitiva pentru indicatorul de incredere al consumatorilor din SUA pentru luna februarie ar putea sprijini randamentele titlurilor de stat SUA, ceea ce ar face leul sa para mai putin atractiv. Moneda nationala ar putea testa pragul de 4,27 unitati/euro, desi o spargere a acestui nivel de rezistenta nu pare deosebit de probabila", se arata intr-o nota a economistilor ING Bank.

Leul a pierdut teren si in fata dolarului american, care a fost cotat la 3,1572 lei, cu 3,49 bani mai mult decat joi.

Moneda nationala s-a apreciat insa in fata francului elvetian, cursul coborand la 3,2407 lei/franc, de la 3,2448 lei/franc cat era in ziua anterioara. Totodata, 100 de yeni japonezi au foat cotati la 3,7783 lei, cu 0,09 bani mai mult decat joi.​