Prețul de pornire al primei licitații pentru vânzarea City Mall, aflat în procedură de faliment, se învârte în jurul sumei de 33 milioane euro, potrivit unui anunt facut de Casa de Insolvență Transilvania, lichidatorul judiciar al centrului comercial. Licitația va fi una cu strigare competitivă, pornind de la valorile aprobate de Comitetul Creditorilor. Alături de lichidatorul judiciar, din comisia de licitație vor face parte și reprezentanți ai celor mai importanți creditori.

Prima licitație este programată la sfârșitul lunii martie, urmând ca în funcție de cerere și ofertă, licitații viitoare să fie organizate până în iunie. Centrul comercial City Mall din Bucureşti, deţinut de fondul australian de investiţii APN, a intrat în faliment la solicitarea proprietarilor care nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu reprezentanţii băncii UniCredit pentru restructurarea unei datorii de 40 de milioane de euro.

Cei mai importanţi chiriaşi ai proiectului sunt super­mar­keturile Primăvara şi Billa, lanţul de electrocas­nice Domo sau retailerii de îmbrăcăminte Sprider sau House of Art.

Mallul din Bucureşti este al doilea mare proiect de acest gen ajuns la licitatie, dupa proiectul Tiago din Oradea, care a fost vândut la licitaţie pentru acoperirea unei datorii de peste 30 de milioane de euro către UniCredit. În cazul City Mall, valoarea datoriei către UniCredit este de circa 40 milioane de euro, proiectul fiind evaluat in vara trecuta la 35,4 milioane de euro.

"Argumentele cu care pot fi atrași posibili investitori în acest centru comercial, din punctul de vedere al CITR, sunt reprezentate de preț, poziția acestuia, publicul țintă, existența unui mix de chiriași, precum și a unor interese expres exprimate de către mari retaileri de a intra în City Mall", mai sustin oficialii Casei de Insolventa Transilvania. Potrivit reprezentanților CITR, există disponibilitatea din partea băncilor creditoare de a finanța noii proprietari.

Recent, managementul City Mall a fost preluat de Coldwell Banker Affiliates pentru o mai bună organizare și exercitarea unui management eficient.