Turismul romanesc va fi promovat pe Internet. Cine sunt turistii straini, din ce tari vin, unde se cazeaza in Romania si ce tip de confort prefera?

de Dan Popa     HotNews.ro
Joi, 17 februarie 2011, 12:51 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
(17 Feb 2011) Excel, 21KB
Romania va fi promovata din punctul de vedere al turismului printr-un mega-plan (fireste) national de marketing, spune ministrul Udrea. “România va avea prima oară un plan de promovare profesionist, cu obiective clare, va ştii cui, când, către cine se adresează. Obiectivele noului plan de marketing strategic sunt măsurabile. Acest plan ne indică faptul că este nevoie de mai multă promovare pe Internet. Acest lucru nu a fost făcut până acum”, ne mai spune ministrul. Cine sunt insa turistii care ne viziteaza si unde se cazeaza ei? O analiza in baza datelor oficiale.
 • Strainii prefera muntele, romanii prefera marea
Pentru strainii care vin la hotelurile romanesti, principala destinatie este Bucurestiul. Urmeaza Transilvania si zona de sud-est. Pentru cei care prefera pensiunile agroturistice, destinatiile sunt Transilvania si Moldova. Ca tara de provenienta, maghiarii constituie cel mai numeros  grup de turisti, urmat de moldoveni, ucraineni si
turisti dupa tara de provenienta
Foto: Hotnews
bulgari. Potrivit datelor raportate oficial, in 2009 am fost vizitati de un cetatean din Luxemburg, de un maltez si de patru egipteni. Acestia se afla la celalalt capat al listei de straini veniti la noi in scop turistic.

E foarte bine ca incercam un marketing agresiv pe Internet, dar e de vazut care va fi strategia de lucru. Cum ii vom determina pe straini sa vina in numar mai mare in Moldova sau in zona Branului. Pentru ca in zona de agroturism, acestea sunt cele mai vizate.

In privinta diferentelor dintre romani si straini, o prima constatare este ca romanii prefera de departe marea si Delta, in vreme ce strainii par a fi mai atrasi de munte. Aici avem doua scenarii. Sau incercam sa le oferim alte ocazii in zona de sud-est pentru a "muta" fluxul si incolo (cu
top turisti straini
Foto: Hotnews
toate avantajele economice care decurg pentru comertul si economia locala), ori incercam sa marim numarul celor care vin la munte. Mai e si varianta de a combina cele doua strategii, dar asta ar presupune costuri mai mari decat putem acum duce.
 • Cei mai multi turisti sunt vecinii: maghiarii, bulgarii, moldovenii

In privinta strainilor care vin la hotelurile romanesti, mai obervam o mutatie. Din toamna lui 2007, Transilvania ia "fata" marii, mai exact zona Brasovului si Clujului. Oltenia ramane in coada interesului turistic, desi acolo sunt suficiente resurse etno care sa atraga excursionistii straini.

Mai e de gandit in tot proiectul ministrului Udrea inca ceva. Pe cine vrem sa atragem? Turisti din China sau din Elvetia? Middle income sau premium? Un turism  de calitate, adresat celor cu bani, presupune infrastructura. Ori, pana si in marile statiuni de pe Valea Prahovei, sunt zone in care nici cu bicicleta nu poti ajunge. Exagerez, admit.
 • Avem sosele proasta si incasam foarte putin de la turistii straini
In materie de turismul "bucolic" orientat catre pensiuni, diferenta dintre Transilvania si Moldova e uriasa. In
pensiuni agroturistice, straini
Foto: Hotnews
favoarea primeia, desigur. Poate e ceva de facut si in aceasta directie. Cel mai slab judet care a gazduit straini este Giurgiu. In Giurgiu e de pilda localitatea Comana, unde se afla o manastire ctitorită de Vlad Ţepeş în anul 1461. Dracula, vampiri, turisti, mistere samd...? Se poate? La respectiva manastire se află mormintele domitorilor Radu Şerban şi Nicolae Pătraşcu, fiul lui Mihai Viteazul, precum şi ale familiei Cantacuzino.

Tot slab vizitat e si Teleormanul. Prin zona sunt niste cetati care intr-adevar ar putea fi mai bine promovate. Dar numai cu promovarea nu rezolvi intreaga problema. E nevoie de infrastructura si de niste obiective clare, nu numai ambitii frumos exprimate.

Ar mai fi de discutat despre Romania ca tara care "se bate" pentru turisti cu tatele din jur. Din pacate, nu suntem intr-o potura favorabila. Avem sosele mai proaste, incasam bani mult mai putini dect alti vecini si nici perspectivele nu se arata a fi bune. Despre cat de bune ne sunt soselele, intre tarile din jur suntem pe ultimul loc. Potrivit metodologiei de calcul a Bancii Mondiale, care noteaza calitatea infrastructurii pornind de la 1-cea mai slaba posibil si pana la 7-cea mai buna, Romania are nota
calitatea infrastructurii
Foto: Banca Mondiala
3. Foarte aproape de 1, cu alte cuvinte.

In materie de venituri obtinute din turismul strain, iar stam prost. Drept e ca la Banca Mondiala ajung raportarile privind turismul fiscalizat, dar marja de raportare incorecta este redusa, dat fiind faptul ca strainii se cazeaza la hoteluri  care de regula dau chitante si sunt ok din punct de vedere al raportarilor.
Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna decembrie 2010 au însumat 387,8 mii persoane, în creştere cu 8,9% faţă de cele din luna decembrie 2009, ne confirma si INS. Sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna
cazari pe tip de confort
Foto: Hotnews
decembrie 2010 81,7% din numărul total de sosiri, în timp ce turiştii străini au reprezentat 18,3% din numărul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din luna decembrie 2009.
 • INS confirma ca turismul a crescut cu 0,4% in decembrie. Efectul de baza sa fie?
Sosirile în hoteluri deţin în luna decembrie 2010 o pondere de 73,8% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Faţă de luna decembrie 2009, sosirile în hoteluri în luna decembrie 2010, sunt în creştere cu 9,4%. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna decembrie 2010 au însumat 891,1 mii, în creştere cu 7,1% faţă de cele din luna decembrie 2009.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna decembrie 2010 a fost de 18,6% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 0,4 puncte procentuale faţă de luna decembrie 2009. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna decembrie 2010 s-au înregistrat la hoteluri (21,1%) şi la bungalouri (16,7%).
venituri din turismul strain
Foto: Banca Mondiala
Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna decembrie 2010 de 532,1 mii, în scădere cu 6,4% faţă de luna decembrie 2009. Majoritatea
top turisti straini
Foto: Hotnews
vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (95,5%). Din statele Uniunii Europene s-au înregistrat 57,5% din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (39,3%), Bulgaria (20,6%), Italia (9,0%), Germania (8,7%), Austria (4,2%), şi Polonia (3,2%).

Transportul naval a înregistrat în luna decembrie 2010, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, cea mai mare creştere (208,2,%).

In concluzie, lucrurile pot sta intr-adevar frumos pentru turismul romanesc. Totul e sa stii sa iti astepti oaspetii cu sosele bune si servicii de calitate, ca de paine si sare nu duc lipsa.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4576 vizualizari

 • +8 (8 voturi)    
  300 000 turisti turci? (Joi, 17 februarie 2011, 13:36)

  Worldspan [anonim]

  Conform graficului , am avea aproximativ 300 mii de turisti turci pe an? Or fi probabil cei din Antalya veniti la litoralul nostru?
  Cifrele includ si turistii -soferi de camioane- care tranziteaza tara?
  • +1 (1 vot)    
   de 2 ori :) (Joi, 17 februarie 2011, 15:57)

   cat [anonim] i-a raspuns lui Worldspan

   cifrele includ si acei turisti - soferi de camioane - care tranziteaza tara, de 2 ori, si la dus si la intors :)
   • 0 (0 voturi)    
    Nu (Joi, 17 februarie 2011, 16:34)

    LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui cat

    Soferii de camioane nu dorm la hotel, asa ca nu se pune
  • 0 (0 voturi)    
   Romania =Kebabistan (Joi, 17 februarie 2011, 15:59)

   Agat Ion [anonim] i-a raspuns lui Worldspan

   Turismul in Romania nu este o optiune . Nu avem cu ce si de ce.
  • 0 (0 voturi)    
   apropo de grafic (Vineri, 18 februarie 2011, 7:54)

   d0mu [anonim] i-a raspuns lui Worldspan

   cred că celui care le-a făcut i-a fost foarte lene să schimbe tema prestabilită (de office 2003). Penibil. Se mai face ceva de calitate în România? Cum poţi să dai la public astfel de grafice de că...
 • +1 (7 voturi)    
  America = SuA? (Joi, 17 februarie 2011, 13:39)

  Yonnel [anonim]

  In prima poza (turisti dupa tara de provenienta) avem ca tari si America si Sua .. Lucrul asta m-a facut sa nu mai citesc tot articolul pentru ca am dubii la corectitudinea lui , ci sa-l privesc doar ca un articol publicitar care promoveaza ceva .. Ce vrea sa promoveze acest articol ? pe doamna Udrea ?
  • -3 (5 voturi)    
   n-ai dreptate (Joi, 17 februarie 2011, 13:53)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Yonnel

   or veni turisti pedofili si din SUA
  • +3 (7 voturi)    
   Buna atitudinea (Joi, 17 februarie 2011, 13:57)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui Yonnel

   Cu cat vei citi mai putin cu atat vei fi mai destept. De exemplu nu vei afla niciodata ca in statistici America inseamna Canada si Mexi luate impreuna in timp ce SUA este mereu tratata diferit (marimea conteaza). In schimb tu ar trebui sa fii mai atent cum te promovezi.
   • 0 (6 voturi)    
    Sa fim seriosi (Joi, 17 februarie 2011, 14:23)

    Yonnel [anonim] i-a raspuns lui bogdan

    nu stiu unde ai citit tu ca America = Canada + Mexic , dar vad ca nici autorii articolului nu stiau , ca au mai pus un "latina" la America
 • +4 (4 voturi)    
  cetati teleorman (Joi, 17 februarie 2011, 13:52)

  Ioana [anonim]

  Cetatile din teleorman au disparut in urma cu mult timp. De ex., langa Turnu magurele era o cetate ctitorita de Mircea cel batran.
  O mare parte din pietrele cetatii au fost furate si transforamte in case pentru localnici.
  Restul, este ingropat in buruieni.
 • 0 (6 voturi)    
  Tot un mega-plan! (Joi, 17 februarie 2011, 13:55)

  sg [anonim]

  Nu mai are rost sa mai intrebam CATcosta promovarea turismului romanesc, dupa un mega-plan de marketing, pe Internet, pentru vecinii nostri!
  Fara sa-i jignesc pe moldoveni, stau sa ma gandesc ce procent din populatie are acces la Internet si in ce masura informatia de acolo va constitui si motivul pentru care vor sa vina in Romania.
  Dar nemtii de ce prefera Bulgaria si nu raman in statiunile noastre?A, au o promovare agresiva pe Internet bulgarii si nu calitatea serviciilor si infrastructura conteaza!
  Dna Udrea, care se pricepe la toate, ar fi bine, de data asta , ca sa nu cada in penibil, ca un alt coleg de partid, care se vrea reformator, dar nu stie macro-economie, adica Dl Boc, Dna Udrea ar fi indicat sa angajeze si specialisti in turism si marketing (sunt unii mai papagali, carora le place sa-si piarda tineretile prin facultati).Asta pentru ca, nu tot ce zboara, se mananca!
  • -1 (1 vot)    
   ALOOOO (Joi, 17 februarie 2011, 15:52)

   Vlad [anonim] i-a raspuns lui sg

   SA ii spuna cineva dnei ca turismul in Romania nu se poate practica decat la scara mica .Turismul intern este treba fiecaruia.Turismul extern il fac ori particular om cu om da o fuga pe aiaci sa vada ce e .o ia in bot si pleaca ca a flat cum e. Turismul prin agentii de turism .Asta e facut de agentiile de turism straine in scopul lor de a avea profit si de a nu avea reclamatii . Este de ajuns ca sa vorbesi cu marii touroperatori ca sa vezi ca ei nu doresc sa aduca turisti in Romania ptr simplu fapt ca nu au de ce . Turisti straini care vor la mare se duc in ,Turcia,Grecia,Spania,Croatia,Italia,Albania,Bulgaria unde coasta marii este cu adevarat buna pentru turism . Nu vin in Romania pentru turism la mare .Este simplu de inteles de ce .Litoral urat,hoteluri proaste,servici mizrabile bucatarie din resturi alimentare. Turism la munte in Romania ? De ce ? Nu ai Austria,Italia,Germania,Croatia,Slovenia,Polonia,Cehia,Slovacia,Elvetia si chiar Bulgaria? De ce sa vii in Roamania ? sa isi bata joc de tine asa zisi hotelieri montani ? Dac tour operatori importanti stiu ca ei nu pot face profit in Romania nu se baga .si ei stiu . poti sa promovezi turismul prin orice mijloace.trebuie sa convingi touroperatorii .fara ei nu se misca nimic.Si nu se misca.In rest totul este diletantism .
 • -2 (2 voturi)    
  Asia (Joi, 17 februarie 2011, 13:57)

  ioana [anonim]

  De cand Asia este o tara????
  In prima poza avem de aface cu tari din America Latina si Asia...
 • 0 (0 voturi)    
  scara primului grafic (Joi, 17 februarie 2011, 14:28)

  gabriela [anonim]

  Sa intelegem ca au fost in jur de 5 milioane numai de turisti straini in Romania? Sau cum s-a spus mai devreme soferi de tir care tranziteaza tara?
 • 0 (2 voturi)    
  dl Apostu de la Cluj stie? (Joi, 17 februarie 2011, 14:32)

  diddlyjo [utilizator]

  intreb si eu daca domnul primar a aflat de cifrele astea. oare stie care este de tara de origine a majoritatii turistilor veniti pe la noi? nu de alta, dar la Cluj nu se gaseste NIMIC in materie de informatie turistica in lb maghiara, desi turistii maghiari sunt mai numerosi decat toti ceilalti la un loc.

  in schimb, dl Apostu vrea sa ofere din belsug informatie turistica in franceza pt ca noi suntem tara francofona, fara a tine cont ca turistii vorbitori de franceza care ajung in Cluj sunt de vreo 15 ori mai putin numerosi decât vorbitorii de maghiara si fara a tine cont ca la Cluj se gasesc mai multi translatori din româna in maghiara decât traducatori din româna in franceza.

  am o intrebare si pt dna Udrea: daca turistii din Ungaria sunt cei mai numerosi, cum se face ca cea mai proasta infrastructura din România se afla tocmai in Tinutul Secuiesc si in celelalte zonele ardelene locuite majoritar de unguri (gen Kalotaszeg, Satmar etc)?
  • +1 (1 vot)    
   cea mai proasta infrastructura din România??? (Joi, 17 februarie 2011, 15:54)

   Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui diddlyjo

   Nu ai vrea matale sa intrebi UDMR-ul: Mai baieti, de ce nu va intereseaza si partea economica din Romania (Secuime, Calata, Satu Mare, etc)? Las-o pe doamna Udrea, ca nu are votanti prea multi in secuime. Intreaba UDMR-ul, ca nu a fost la guvernare nici un alt partid o perioada asa de mare ca ei? Si cand vor sa obtina ceva se pricep de minune!
   Mai stii, poate votantii lor n-au nevoie de drumuri...s-ar "hrani numai cu cultura". Suna cinic dar asta e realitatea.
   • -2 (2 voturi)    
    eh, vezi matalutza, asa ne furam caciula (Joi, 17 februarie 2011, 16:25)

    diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Chiar Eu

    problema nu sta doar la UDMR, ci si la:
    * ministerul dezvoltarii (care ia banii de la judetul X pentru a-i distribui altui judet, care face strategii nationale etc)
    * ministerul transporturilor (care face ca ministerul de mai sus)
    * administratia locala (in care nu lucreaza doar mambri UDMR si care nu e sub control politic UDMR in toate zonele ardelene locuite de maghiari)

    problema rezida in faptul ca in structurile administrative mai sus mentionate lucreaza oameni care gândesc ca "matale", care vorbesc ca "matale", care nu ne inteleg pe noi, cei ce suntem obisnuiti sa auzim 2-3 limbi pe strada pe care am copilarit si pe care traim.

    problema e simpla si se pune in felul urmator: in structurile statului român, la varii niveluri, exista indivizi care-si spun "de ce sa dau io bani ungurilor sa-si renoveze un drum / o biserica fortificata? mai bine sa le dau lor putin sau nimic si sa dau mai multi bani in Teleorman sau intr-o zona cu sate pur românesti".

    datorita acestor indivizi care sunt majoritari in administratia noastra, zonele cu cel mai mare potential turistic pentru turistii straini sunt constant subfinantate.

    cine pierde? pierdem noi toti pentru ca nedirijând banii inspre zonele care ne pot aduce profit, nu castigam nimic. asta se numeste a-ti fura caciula.
    • +1 (1 vot)    
     Probabil ca esti expert la furat caciula (Joi, 17 februarie 2011, 17:04)

     Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui diddlyjo

     Probabil ca ai impresia ca ungurii din Romania voteaza UDMR la misto. Cand votezi cu un partid, votezi ca sa te reprezinte. UDMR nu a conditionat niciodata ramanerea la guvernare de chestii economice: construire autostrazi, investitii, etc. Nu s-a interesat ca ungurii din Romania se muta in Ungaria. Nimic din toate astea. Eu zic ca de ani de zile sunt la guvernare si ar fi bine daca votantii lor vor drumuri, investitii...atunci sa-i reprezinte. Sa ceara drumuri, investitii...ca sunt la putere: au ministri in guvern, fac bugetul statului care zice ce bani se dau si unde, voteaza legi in parlament.
     De unde anume stii cate limbi sunt eu obisnuit sa aud pe strada unde locuiesc? Dar cand nu mai ai argumente rationale, aerele de superioritate si aruncatul cu noroi sunt intodeauna o solutie la indemana.
     • -2 (2 voturi)    
      argumentele dvs (Joi, 17 februarie 2011, 17:27)

      diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui Chiar Eu

      nu lasa de inteles ca ati cunoaste politica locala a UDMR si par a rasari dintr-un foarte fertil sol de prejudecati. acelasi sol fertil m-a facut si sa trag concluzia ca in perioada in care v-ati format opinia despre lume si viata nu ati auzit decât o singura limba in jurul dvs. iar daca in prezent locuiti intr-o societate cosmopolita, sunt sanse mari sa nu o intelegeti bine si sa strâmbati din nas la X ca e negru, la Y ca e arab sau asiatic si la Z ca e bastinas cu nasul pe sus.
      • 0 (0 voturi)    
       Averi dreptate cand ziceti: (Vineri, 18 februarie 2011, 10:04)

       Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui diddlyjo

       "acelasi sol fertil m-a facut si sa trag concluzia ca in perioada in care v-ati format opinia despre lume si viata nu ati auzit decât o singura limba". Intradevar, propriul sol fertil de prejudecati v-a facut sa trageti tot felul de concluzii.
       Stati linistit cunosc politica UDMR si la nivel local si la nivel central.
 • -1 (3 voturi)    
  ha, ha, ha (Joi, 17 februarie 2011, 14:41)

  lola [anonim]

  "Potrivit datelor raportate oficial, in 2009 am fost vizitati de un cetatean din Luxemburg, de un maltez si de patru egipteni" - asta-i romania....lui basescu.
  • -2 (2 voturi)    
   Da (Joi, 17 februarie 2011, 16:43)

   LoveRomania [utilizator] i-a raspuns lui lola

   Si multi belgieni pedofili in vremea lui Bombonel
  • 0 (0 voturi)    
   greseala (Vineri, 18 februarie 2011, 9:24)

   gogo [utilizator] i-a raspuns lui lola

   Autorul articolului a gresit, citind tabelul.
   Este vorba de 1 MIE (deci o mie)

   ar trebui sa corecteze
 • 0 (0 voturi)    
  "va sti" (Joi, 17 februarie 2011, 14:52)

  gramaticus [anonim]

  "Va sti" nu s-a scris si nu se va scrie niciodata cu 2 de i.
  Poate doar la hotnews si poate doar in primul paragraf, ca sa faca domnii de aici, ca de obicei, impresie buna :)
 • 0 (2 voturi)    
  Profil turist (Joi, 17 februarie 2011, 14:52)

  virgil [anonim]

  Profilul turistului strain care viziteaza romania este urmatorul: "Persoana care nu a mai vizitat niciodata romania si nici prieteni care au vizitat Romania nu are". Adica cine a vizitat-o odata sigur nu mai revine...
  • 0 (2 voturi)    
   e taman invers (Joi, 17 februarie 2011, 15:46)

   diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui virgil

   in ro ajung doar strainii care au prieteni ce au vizitat deja România sau care au fost ei insisi pe aici. multi dintre acesti turisti straini au ajuns pe la noi de cel putin 3 ori in ultimii 15 ani, iar unii dintre ei vin atât de regulat incat au inceput a invata limba.

   sa nu uitam ca inainte de '89 vesticii erau o raritate pe meleagurile mioritice (in general ajungeau doar pe litoral, unde erau usor supravegheati). unii dintre vesticii care acum ne viziteaza mai mult sau mai putin frecvent au ajuns prima data aici ca voluntari (iti mai amintesti de convoaiele cu ajutoare umanitare care veneau in '90-'95?), apoi s-au intors cu familie / prieteni ca turisti.

   daca la noi ajung putini turisti vestici e pentru ca majoritatea vesticilor stiu despre România doar de la tv unde in urma cu 15 ani vedeau frecvent documentare despre orfelinate / copiii strazii, iar in prezent vad destul de des stiri despre bandele de români care sperie vestul. pe de alta parte, daca strainul are curiozitate sa caute info despre ro pe net, nu gaseste mai nimic - e incredibil cat de putina informatie relevanta (si nu ma refer la povesti cu daci si cu romani) se gaseste pe net in alte limbi decat româna.
 • +2 (2 voturi)    
  ungaria (Joi, 17 februarie 2011, 15:03)

  costa [anonim]

  In Dubai, din ora in ora pe radio este reclama pentru excursii in Ungaria. In reclama se aminteste de asemenea de renumitul gulas unguresc. Se poate dragii mei. Noi comentam la misto pentru ca unii din noi sunt in concediu si se plictisesc, altii sunt postaci de meserie si sunt la servici.
 • +2 (4 voturi)    
  turism la Sfintu Asteapta (Joi, 17 februarie 2011, 15:41)

  Frunzaverde [anonim]

  Sint statiuni din Austria, Ungaria si Turcia care au si site in limba romana, tocmai pentru ca au o gramada de turisti romani.
  Tot Occidentul e impinzit cu semne, ideograme, scheme, mesaje in engleza- astfel incit orice om sa fie capabil sa se descurce, chiar daca nu cunoaste limba locului.
  Noi sintem fuduli, ne certam pe tablite bilingve, in loc sa umplem tara de inscriptii in cinspe limbi, semnale etc. sa fie usor oricarui strain. Noi nici nu ne gindim sa facem promovare in maghiara (tara din care provin cei mai multi turisti straini, da?), ca deh...ne iau aia Ardealul, daca facem pliante si site-uri in limba lor...
  In plus, d-na Udrea ar trebui sa completeze o data formularele alea securiste de la receptia oricarui hotel, ca sa isi dea seama ce crede orice turist strain cazat in Romania. "Nationalitate", "Cetatenie", "Domiciliu", "Scopul vizitei"- d-na Udrea! Sa pui un cetatean dintr-o tara libera sa isi declare scopul vizitei la receptia hotelului?! Ba il mai si verifica personalul sa nu fi furat prosopul si telecomanda!!!
  Ne mai miram ca fug turistii straini de noi.
  • 0 (2 voturi)    
   A pus Mazare unul la Mamaia (Joi, 17 februarie 2011, 15:56)

   Che baba guevara [anonim] i-a raspuns lui Frunzaverde

   da a intart unu cu masina in el si gata , nu mai e buget .ca a costat vreo 200.000 euro bucata .Ca au aprobat consilieri. Servim traditionali kurtos kolaks in Mamaia si traditionalul kebab.
   A ajuns Mamaia Kebabistan . Deunde se intelege ca romanii au ca mancare nationala kebabul
 • +1 (1 vot)    
  Clip de promovare din 1964 (Joi, 17 februarie 2011, 19:16)

  British Pathe [anonim]

  1964: Visit Romania!
  2011: Visit Romania?!

  http://www.britishpathe.com/record.php?id=1798
 • 0 (0 voturi)    
  Finaly!!! (Joi, 17 februarie 2011, 21:51)

  robert [anonim]

  “România va avea prima oară un plan de promovare profesionist, cu obiective clare, va ştii cui, când, către cine se adresează.

  Prima oara!
 • 0 (0 voturi)    
  FALS !!!! FALS !! (Joi, 17 februarie 2011, 23:30)

  Mihai [anonim]

  Ori o faceti cu intentie ori nici macar nu stiti sa cititi datele statistice ale INS.
  Realitatea este cu totul alta : Intrati pe site-ul INS sa verificati.
  Ce scrie HOTNEWS:
  Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna decembrie 2010 au însumat 891,1 mii, în creştere cu 7,1% faţă de cele din luna decembrie 2009.
  Ce scrie INS:"În anul 2010, comparativ cu anul 2009, atât sosirile, cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat scăderi cu 0,7% respectiv, cu 7,1 %."
 • 0 (0 voturi)    
  pentru dl Mihai (Vineri, 18 februarie 2011, 13:19)

  Dan Popa [anonim]

  Domnule Mihai,
  In primul rand multumim pentru atentia cu care ne cititi. Voiam doar sa precizez ca prima fraza citata de Dvs se refera la decembrie 2010/dec 2009. A doua se refera la intreg anul 2010.
  Evolutiile sunt uneori diferite luna/luna fata de an/an.
  Multumesc pentru intelegere
  Dan Popa
 • 0 (0 voturi)    
  pacat (Luni, 21 februarie 2011, 18:18)

  tata [anonim]

  pacat ca avem ce arata la turistii straini dar nu stim cum sa punem in valoare ce avem. ce credeti ca ce Bulgarii sau polonezii au mai multe ca noi? Cine are mare, munte, delta, statiuni si ape termale? Dar nu stim sa ne facem cunoscuti si coruptia este mare. Asa cum am citit de exemplu intr-un articol despre politisti. Vii cu masina din strainatate si gata incepi sa platesti amenzi.Sunt deja patita cu toti analfabetii de tablagii. La 4 dimineata ne opresc, cer actele la control si pleaca in masina lor. Dupa 5 minute vine si ne spune ca nu am oprit la trecerea de cale ferata, care nici nu exista (era intuneric si ploua) si cind ii spune sotul ca nu avem toti banii pt. amenda ii spune sa mearga sa vada ca poate are sotia (adica eu care eram in masina cu un bebe de 1 an si jamatate). Pina la urma ne-au luat toti banii si fara sa faca nici o hirtie si ne-au spus ca la 5 kilometrri este o statie de benzina si ca ne primeste cardul daca nu avem bani (asta findca ii luasera ei pe toti si noi nu mai aveam benzina, nu erau decit 5 in masina si fumau in asteptarea spagii). De atunci m-au scirbit politistii cu 4 clase si vin cu avionul, deci fara amenda.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by