Bucuresti punkt Bonn, emisiune HotNews.ro-DW

Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri, Florin Pogonaru: Sa nu promovam privatizari de dragul privatizarilor. Exista o birocratie excesiva a impozitarii

de Redactie     HotNews.ro
Joi, 17 februarie 2011, 21:44 Economie | Finanţe & Bănci


Florin Pogonaru, AOAR
Foto: AGERPRES
"Trebuie analizata eficienta privatizarilor de pana acum si sa nu promovam privatizari de dragul privatizarilor", a declarat intr-o discutie online cu cititorii HotNerws.ro presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogoan. El s-a declarat "de acord ca exista exces de impozitare indeosebi in domeniul CAS-ului si o birocratie excesiva a impozitarii".Intra in articol si vezi ce crede Pogonaru despre revenirea tva-ului la 19%, despre lucrurile pe care ar trebui sa le stabileasca Romania cu FMI pentru iesirea din criza sau care sunt masurile ce trebuie luate pentru a fi restabilita credibilitatea guvernului?

Cele mai interesante intrebari vor fi reluate in emisiunea Bucuresti Punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Radio Deutsche Welle.

Emisiunea "Bucuresti punkt Bonn" se transmite in fiecare vineri, de la ora 17:00, pe HotNews.ro si pe frecventele Deutsche Welle Romania.
 • Emisiunile de stiri ale Deutsche Welle Romania le puteti asculta aici.
 • Stirile zilei la Deutsche Welle Romania pot fi citite aici.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1724 vizualizari

 • Taxa radio-TV pentru firme (Joi, 17 februarie 2011, 23:02)

  Andra99 [utilizator]

  Stimate domn, de ce nu ati luat nici un fel de atitudine impotriva taxei radio-tv impusa societatilor comerciale ? Nu sunt in general impotriva acestei taxe, dar ea ar trebui sa fie obligatorie pentru firmele care si utilizeaza serviciile srr si srtv, iar cuantumul taxei sa fie decent, nu nerusinat cum este acum !
  • r (Vineri, 18 februarie 2011, 16:05)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andra99

   Inca din stadiul de propunere nu am agreat cu aceasta taxa decat pe baza dovezii folosirii efective a serviciilor radioului national. Pe de alta parte am solicitat ca in baza acestei taxe radiuol national sa presteze si servici de utilitate publica, res[pectiv servicii educationale, de culturalizare, in generl servicii pe care radiourile private considera ca nu este eficient sa le faca. Din pacate, nu ni s-a raspuns la niciuna din cerinte in mod efectiv si am fost dusi cu vorba ca se tine cont de propunerile respective.
 • destinatia creditului FMI (Joi, 17 februarie 2011, 23:33)

  xy [anonim]

  Va rog sa comentati afirmatia vicepresedintelui AOAR, C. Bostina, ca banii de la FMI si implicit rezerva BNR s-au cheltuit "anarhic" pe salarii si pensii in loc sa fie folositi pentru stabilizarea externa a tarii si "incurajarea activitatilor productive". Pe ce baza aduce asemenea acuzatii? Din imprumutul de la FMI, BNR a tras in total 9,5 miliarde, guvernul doar 2,4 miliarde, cu derogare oficiala temporara de la FMI, iar din primavara lui 2010 toti banii de la FMI au intrat la rezerva BNR. Deci unde este anarhia?
  • r (Vineri, 18 februarie 2011, 16:07)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui xy

   BNR a redus rezerva minima obligatorie a bancilor inlocind-o cu bani primiti de la FMI. Banii eliberati catre banci au fost folositi de acestia pentru a cumpara titluri de stat din care s-au finantat salariile si pensiile. Credem ca prin aceasta actiune, toti cei care au sustinut ca banii de la FMI merg catre rezerva BNR si-au pierdut din credibilitate.
 • salarii false (Vineri, 18 februarie 2011, 0:09)

  KK MK [anonim]

  Cum veti stopa, si prin acesta creste veniturile la bugetul statului, munca la GRI ??? - salariile din privat de pe cartea de munca de 1.000 ron si in mana 2.000 - 6.000,

  Dupa cum se stie boc a prins multi oameni de la stat cu contracte in regula si le.a taiat banii...pe cei din privat, din situatia de mai sus cam 30-40% din economia Romaniei, cine-i prinde ???
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:10)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui KK MK

   In opinia noastra, singurul mod de a stopa salariile la gri este reducrerea CAS-ului. Suntem una din tarile cu cea mai ridicata taxare a muncii si cea mai scazuta taxare a capitalului si asta a ajuns sa o spuna un om de afaceri. Nu cu forta poate fi crescut gradul de colectare, ci prin asezarea impozitarii la niveluri normale europene, impozitarii muncii.
 • Sunteti unici ! (Vineri, 18 februarie 2011, 1:13)

  sorin [anonim]

  Domnule Pogonaru,dumneavoastra,dar si colegul C Parvan reprezentati o asociatie patronala. Recent , si dvs si dl Parvan v-ati pronuntat impotriva planurilor de liberalizare a preturilor la gaze si impotriva privatizarilor din energie. Nu cred ca mai exista in lume patronate care sa se pronunte impotriva liberalizarii si privatizarii, asa cum se intimpla in cazul dvs.
  De fapt aceasta atitudine arata,dupa parerea mea, faptul ca sunteti exponentii patronatelor care obtin profit doar exploatand relatii cu companii de stat. Mai cunoasteti vreo unuiune patronala care sa fie impotriva privatizarii ?
  • r (Vineri, 18 februarie 2011, 16:13)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui sorin

   Nu suntem impotriva privatizarilor si intamplator nu stiu ca membrii AOAR sa auba relatii cu companiile de stat. Nu ca acest lucru ar fi rau. Ceea ce spunem noi este ca trebuie analizata eficienta privatizarilor de pana acum si sa nu promovam privatizari de dragul privatizarilor. De altfel, guvernatorul BNR atragea atentia la un moment dat ca exesul de privatizare cu capital strain in sectorul banvcar pune probleme de securitate nationala. Intr-adevar, trebuie sa ne gandim uneori daca nu cumva problemele unei banci nationale dintr-o tara cu datorie suverana excesiva nu induc probleme asupra sucursalelor din Romania. Ce parere aveti?
 • interese divergente (Vineri, 18 februarie 2011, 7:53)

  gigi n [anonim]

  Buna ziua,domnule Pogonaru.V-as ruga sa-mi rspundeti la urmatoarea intrebare:
  Dupa mintea mea ar trebui ca,cel putin intr-o anumita masura, oamenii de afaceri sa fie in acelasi timp si patroni.De ce oare difera atat de mult interesele celor doua grupuri in privinta unui nou cd al muncii?
  Va multumesc.
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:16)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui gigi n

   Cred ca multe din esecurile economice din Romania se datoreaza necoagularii miscarii patronale si faptului ca uneori in fruntea acesteia sunt oameni nereprezentativi (care nu au raspunderea niciunui angajat). Lucurile au fost croite prost de un politic care a avut interesul sa manipuleze miscarea patronala. Suntem si noi uluiti de pozitiile divergente ale unor patronate, in primul rand in ceea ce priveste legislatia muncii. Pe de alta parte, sugerati o deosebire foarte interesanta intre oamenii de afaceri si patroni, in sensul excesului de capital speculativ in raport cu cel angajat efectiv in productie.
 • masuri (Vineri, 18 februarie 2011, 9:47)

  dana babana [anonim]

  Buna ziua, d-le Pogonaru.

  1.Care credeti ca ar fi principalele masur pe care ar trebui sa le ia guvernul ca sa avem o crestere economica reala?

  2. Care sunt principalele greutati (legislative, socio-politice, etc.) cu care se confrunta oamenii de afaceri in aceasta perioada?

  3. Romania are unul din cele mai mari niveluri ale CAS-ului. De ce credeti ca se mentine un nivel atat de mare si care ar fi implicatile unei posibile reduceri ale acestei taxe?

  Multumesc!
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:21)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui dana babana

   1. As preciza ca nu cred ca exista un set de masuri, e vorba de deteriorarea fundamentala a mecanismelor economice. Avem un sector public ineficient si hiperdezvoltat si care nu da socoteala de ineficienta sa. Alocarea banilor publici se face pe criterii politice, iar managementul public nu se face pe criterii de competenta. Atata timp cat va exista aceasta sursa de cheltuire a banilor fara limita, nu vom putea sa ne restabilim economic. De fapt, cred ca orice masura care trebuie luata este de la a face institutiile statului functionale, reducandu-le in volum. Dupa aceea, sunt masurile legate de cultura resposabilitatii si asumarii vietii personale. Atata timp cat simplul cetatean voteaza pe baza de promisiuni de asistenta sociala sporita si nu a invata nimic din modul in care se comporta politicul, nu vom putea progresa.
  • continuare (Vineri, 18 februarie 2011, 16:24)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui dana babana

   2. Cum spuneam mai sus, institutiile sunt nefunctionale, masurile luate sunt cointradictorii. Spre exemplu, vorbim de reindustrializarea Romaniei, dar prin fiscalitate ii pedepsim pe toti cei care vor sa angajeze prin una dintre cele mai inalte taxari ale muncii din Europa.
   3. Am mentionat deja mai sus ca mentinerea CAS-ului este total irationala. Cred ca s-a incurajat prea mult capitalul speculativ si deloc cel care a mers spre productie. Unul din efecte ar fi, fara discutie, cresterea gradului de colectare a taxelor.
 • declaratii (Vineri, 18 februarie 2011, 9:54)

  mircea [anonim]

  Domnule Pogonaru,

  La sfarsitul anului trecut, declarati intr-un cotidian ca " se pune întrebarea dacă oamenii de afaceri mai pot încerca să transforme societatea sau dacă nu e mai bine să meargă cu capetele plecate şi să-şi vadă de treabă". Bineinteles ca ati explicat exact contextul...dar vreau sa va intreb daca atitudinea oamenilor de afaceri in aceasta perioada este una benefica si corecta. Nu credeti ca aceasta comunitate de afaceri ar trebui sa exercite presiuni asupra guvernului, sa vina cu solutii pentru a impulsiona dezvoltarea economiei, a cresterii productivitatii, etc?
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:27)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui mircea

   Sunt oameni de afaceri si oameni de afaceri. Mentin in continuare afirmatia ca etalarea opulentei este de prost gust in orice societate. In acest sens am spus ca oamenii de afaceri trebuie sa mearga cu capetel plecate si sa isi vada de treaba. Fara discutie ca e de datoria oricarui om de afaceri responsabil sa vina cu solutii pentru dezvoltarea economiei si sa exercite presiuni asupra guvernului. Am incercat acest lucru in permanenta ca AOAR si uneori am si reusit. Din pacate, cu fiecare guvernare trebyie sa o luam de la capat, iar acum avem senzatia ca sistemul institutional este parca mai nefunctional ca niciodata.
 • Costuri energie electrica (Vineri, 18 februarie 2011, 10:08)

  viorel [anonim]

  Buna ziua, d-le Pogonaru

  Costurile cu energia verde estimate de ANRE pentru anul 2011 sint de 25 lei/MWh. Deasemenea, se estimeaza ca, incepind cu 1 aprilie 2011, se va introduce un bonus pentru cogenerare de inalta eficienta de circa 20 lei/MWh. In total la sfirsitul anului 2011 este posibil ca pretul de furnizare a energiei electrice, nu pretul energiei electrice, sa creasaca cu 45 lei/MWh respectiv 13-17%.
  Isi permit companiile pe care le reprezentati respectiv economia Romaniei sa suporte aceste costuri?
  Nu am vazut ca o organizatie patronala sa initieze discutii pe acest subiect.
  Multumesc.
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:30)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui viorel

   Subiectul legat de cresterea costului energiei electrice datorita subventiilor pentru energia verde si cogenerare este un subiect valabil in orice tara. Intr-o serie de tari europene precum Germania, acceptarea costurilor cu energi pe care le mentionati se face numai prin referendum public. Cred ca inclusiv patronatele au fost atata de fermecate de ideea subventiilor energiilor regenerabile , incat nu au vazut mai departe decat consecintele imediate. Speram ca ne vom trezi foarte curand.
 • firme falimentate de fondurile UE (Vineri, 18 februarie 2011, 10:45)

  tudor [anonim]

  Stimate domnule Florin Pogonaru,

  Desi se face atata caz de beneficiile fondurile UE pentru tara noastra, chiar Guvernul Romaniei este o piedica in calea acestei absorbtii. Probail ca stiti ca sunt foarte multe frme si ONG-uri care au accesat programe europene, au inceput demararea proiectului, dar Guvernul in mod inacceptabil blocheaza platile catre acesti beneficiari. Cei mai multi au contractat credite bancare pentru cofinantare, care acum sunt in prag de faliment datorita acestor blocaje. Se tot discuta de aceste probleme, se tot promit masuri, dar problemele raman aceleasi.
  Ce masuri credeti ca ar trebui luate de acesti beneficiari de fonduri UE pentru a determina Guvernul Romaniei sa-si respecte obligatiile contractuale asumate prin contractele de finantare? In aceasta faza, acesti beneficiari sunt disperati si dispusi la masuri extreme. Va multumesc.
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:33)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui tudor

   Sunt unul dintre cei care nu a primit prefinantarile care constituiau obligatia statului intr-un proiect european. Intra-adevar, faptul ca esti incurjat de la cel mai inalt nivel sa accesezi fonduri europene, cheltui proprii bani si te angajezi comercial in cadrul unor astfel de proiecte si te trezesti ca statul nu isi realizeaza obligatiile, reprezinta un act iresponsabil din partea tuturor functionarilor implicati in finantarea respectiva. Cred ca daca statul ar plati penalitati sau firmele in cauza ar putea sa compenseze de tip tva, profit, etc. cu platile neefectuate de stat, acest lucru ar ajuta. In alte tari, unitatile de management au fost privatizate iar cei care leau preluar raspund material pentru astfel de situatii.
 • Ce parere aveti ? (Vineri, 18 februarie 2011, 10:55)

  Stefan RADOVEANU [anonim]

  Buna Ziua

  In calitate de entrepreneur à Genève va rog sa-mi permiteti cateva intrebari :

  1. Dece oamenii de afaceri din Romania asteapta numai mandate de la stat pentru iesirea din criza ?

  2. Provocarea crizei si prezenta recesiunii de mai multi ani se datoreaza si oamenilor de afaceri din ROMANIA ?

  3. In ROMANIA totul este a REFACE, dece PARTENARIATUL PUBLIC PRIVAT, legea 3 P nu este operational ?

  4. Va multumeste calitatea lucrarilor executate in cadrul mandatelor publice ?

  5. Exista concurenta adevarata in castigarea mandatelor publice in ROMANIA ?

  6. Masurile recomandate de FMI guvernantilor se datoreaza si oamenilor de afaceri din Romania.
  Ce parere aveti ?

  Merci et meilleures salutations

  Stefan RADOVEANU
  Entrepreneur à Genève

  NB

  daca doriti sa comunicam puteti solicita adresa mea d'email
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:43)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui Stefan RADOVEANU

   Cred ca fiind ceva mai departe de tara detineti informtii eronate. Nu ateptam mandate de la stat pentru iesirea din criza, asteptam ca circa 1,8 mld euro datorii ale statului catre sectorul privat constituite sub forma de arierate sa fie platite. Mai cunoasteti o tara in care statul sa datoreze de circa 2 ani astfel de sume sectorului privat?
   2.Provocarea crizei nu se datoreaza oamenilro de afaceri romani. Desigur ca excesul de investitii in primul rand in sectorul constructiilor in perioada de boom se datoreaza unor decizii care acum putem constata ca nu au fost intelepte ale oamenilor de afaceri. Dar probabil ca nici deciziile cetatenilor care s-au angajat la credite pentru a-si cumpara locuinte nu au fost cele mai intelepte. Pana la urma, trebuie sa recunoastem ca perioada de boom a accesului la bani ieftini a fost ca o maree care a ridicat toate bancile in toate porturile, inclusiv in portul numit Romania care, fara discutie, ca avea si foarte multe harburi plutiroare, care acum - la retragerea apelor - s-au scufundat. Pana la urma, pentru deciziile gresite ale sectorului privat exista sanctiunea care functioneaza automat numita faliment. Asta nu functioneaza si pentru institutiile publice.
   3. Am constatat din exeprinta legislativa a unor tari, spre ex Anglia, ca o lege functionala este legata de asumarea de responsabilitati si de risc personal (in sensul cel mai bun al cuvantului) din partea angajatilor din sectorul public. Suntem inca departe de aceasta situatie.
   4. Calitatea lucrarilor executate depinde de buna functionare a institutiei care le angajeaza. Asta implica, printre altele, manageri publici competenti si care sa nu raspunda la comada politica, inclusiv atunci cand controleaza calitatea lucrarilor.
   5. Exista concurenta din ce in ce mai mare in castigarea mandatelor publice atunci cand vorbim de nivelul mic si eventual mijlociu. Nu comentez despre existenta concurentei la castigarea marilor mandate nici la noi, nici aiurea.
  • continuare (Vineri, 18 februarie 2011, 16:46)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui Stefan RADOVEANU

   Pot spune ca am cazut intr-o alta boala, cea a exesului de proceduri pentru atribuirea mandatelor si asta a constat-o Uniunea Europeana. Suntem mereu in cautarea formelor perfecte, uitand ca desfiintam fondul.
   6. Din punct de vedere a AOAR, in niciun caz masurile recomdate de FMI nu ni se datoreaza. Am luat pozitie ferma impotriva acceptarii cresterii tva, a cresterii arieratelor catre sectorul privat si a distrugerii lanturilor de creare a valorii (IMM-uri) in economia nationala.
 • contract national? (Vineri, 18 februarie 2011, 12:04)

  pragmatic [anonim]

  de ce AOAR se cramponeaza de contractul national (majoritatea tarilor din G& nu au asa ceva)? oare contractele sectoriale nu acopera MAI BINE aria de probleme? de ce sustineti sindicatele in ideea ca abolirea contractului national vizeaza distrugerea sindicatelor?
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:48)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui pragmatic

   AOAR-ul este in mod ferm impitriva contractului national. Contractele sectoriale sunt reprezentative si sunt acoperitoare. Ne cerem scuze ca printr-o comunicare defectuoasa din partea noastra, ati inteles ca am sustine exact pozitia contrara.
 • TAXE.... taxe.... si iar taxe... (Vineri, 18 februarie 2011, 12:37)

  geanin [utilizator]

  Domnule Pogonaru, nu credeti ca firmele private sint sufocate de prea multe taxe si impozite? iar intreprinzatorii privati nu au alta solutie decit sa faca tot felul de "mici smecherii" pt a mai reduce cit de cit din baza de impozitare. de ce nu se aplica aceleasi tratamente si firmelor de stat ca si celor private??? unui privat daca nu-si plateste impozitele 2-3 luni, este executat imediat! inclusiv actionarul sau administratorul. pe cind la S.C de la stat,care au acumulat doar datorii si pierderi in ultimii 20 de ani,nu le spune nimeni nimic !!! iar pierderile lor sint acoperite de noi cei mici care nu ne permitem sa nu platim de frica "PORTARELULUI"... de ce nu vedem pe nimeni tras la raspundere dintre cei care au condus aceste unitati de stat si le-au bagat in faliment ??? si nu sint doar 2-3 cazuri izolate !!! ci asa este toata economia de stat !!! cu mici exceptii.... asteptam niste raspunsuri concrete,la obiect si PERTINENTE !!!!!!
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:52)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui geanin

   Sunt de acord ca exista exces de impozitare indeosebi in domeniul CAS-ului si o birocratie exesiva a impozitarii. Exista credinta ca, cu cat se fac mai multe formulare, se vor incasa mai multe impozite. Pe de alta parte, este imorala pozitia statului de neplata a obligatiilor pe care le are. Ne-am intrebat, de exemplu, de ce a avut loc cresterea salariilor functionarilor publici cu circa 15%, dar nu s-apus problema scaderii TVA-ului. Cred ca inclusiv in perioadele neelectorale, gandirea politicianului prevaleaza asupra oricarei gandiri economice. Solutia este in buna functionare a institutiilor publice pe baza de contracte de management si criterii de competenta.
 • membrii (Vineri, 18 februarie 2011, 12:49)

  sorin [anonim]

  Citi oameni de afaceri care nu au afaceri cu statul sint membrii in asociatia dumneavoastra?
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:53)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui sorin

   O sa va surpind spunandu-va ca in momentul de fata nu imi vine in minte niciun menbru AOAR care sa aiba afaceri cu statul. Desigur, ar trebui precizat ca daca de ex considerat ca accesarea de fonduri europene este o afacere cu statul sau nu.
 • acord cu fmi (Vineri, 18 februarie 2011, 13:40)

  andrei [anonim]

  Buna ziua,

  * Romania va semna, in luna martie, un nou acord pe 2 ani cu FMI, CE si BM, de tip preventiv. Presedintele Basescu a spus ca banii nu vor fi atrasi de Romania, ci vor fi tinuti la dispozitia tarii noastre, si pentru care Romania nu va plati comision. Credeti ca acest angajament era necesar? Avem sau nu nevoie de un alt acord cu FMI?

  *Ati spus ca acea lozinca potrivit careia banii de la FMI sunt destinati rezervei BNR si apararii leului s-a dovedit a fi o ipocrizie. Ce credeti ca se va intampla de aceasta data?

  *Voiam sa va mai intreb despre liberalizarea preturilor la energie ceruta de FMI cu ocazia discutarii noului acord. Ce legatura are FMI cu pretul gazelor?

  *Ultima intrebare este mai mult retorica, stiu ca aceasta chestiune a fost reluata si de unii membrii ai asociatiei dumneavoastra. Cum poti sa pui problmea sa faci un acord preventiv cu o rezerva valutara a Romaniei care din ianuarie 2010 a crescut cu 4 mld. euro. Ce tara este asta in care apelezi la un acord cu FMI, in conditiile in care Rezerva Nationala creste cu 4 mld?. Atunci pentru ce facem imprumuturi cu FMI?.
  • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 16:57)

   Florin Pogonaru [hotnews.ro] i-a raspuns lui andrei

   Suntem usor confuzionati. Pe de o parte, nu am luat banii din acest acord, dar pe de alta parte vom face un acord preventiv. Am sustinut ca rezerva BNR este sacrosanta si prin mecanismul reducerii rezervelor minime obligatorii ale bancilor, am facut ca ea sa fie folosita pentru plata salariilor. Credem ca inaintea semnarii oricarui alt acord, ar trebui dezbatute public cel putin aceste doua aspecte.
   *Am raspuns mai sus
   *Nici eu nu am raspuns la aceasta intrebare
   *Noi am propus pentru dezbatere publica si am solicitat cat ar trebui sa fie rezerva valutara a BNR pentru a fi suficienta. Credem ca se impune cel putin discutarea unor principii legate de stabilirae anivelului rezervei nationale.
 • intrebare (Vineri, 18 februarie 2011, 15:59)

  om [anonim]

  stimate domn, as vrea sa imi spuneti concret cateva initiative personale promovatew pentru impulsionarea si asanarea mediului de afaceri. Sunt foarte curios sa aflu care sunt oamenii de afaceri reali care sunt membrii in AOAR. Eu unul imi aduc aminte de initiativa penibila a ECDL din vremea guvernarii Nastase; dar sunt si alte "modele" actuale
 • 1 (Vineri, 18 februarie 2011, 17:04)

  Florin Pogonaru [hotnews.ro]

  Va multumesc pentru intrebari si pentru participarea la aceasta intalnire online. Numai bine!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by