"Singurul comentariu pe care il am de facut este acela ca intentionez sa imi continui activitatea in BNR", a declarat pentru HotNews viceguvernatorul BNR Cristian Popa. El nu a dorit sa comenteze informatiile potrivit carora ar fi participat la intalniri cu presedintele Basescu in care acesta din urma i-ar fi oferit postul de premier.

Cristian PopaFoto: Agerpres

Potrivit informatiilor HotNews, viceguvernatorul nu a participat la nicio astfel de intalnire, reactia lui la aflarea stirilor aparute in media fiind una de iritare. "Dl. Popa nu a dorit si nu doreste sa intre in politica si chiar a fost deranjat de speculatiile aparute", au mai declarat pentru HotNews persoane apropiate profesional de viceguvernator.

Reamintim ca recent, numele sau a fost vehiculat ca fiind viitorul premier,printre speculatii regasind mai vechile propuneri Isarescu sau Mihai Tanasescu. "Domnul viceguvernator este mai familiarizat cu problemele de politica monetara si nu intentioneaza sa isi orienteze politic o cariera solid ancorata in zona bancara", au mai spus sursele citate. Guvernatorul a declarat in repetate randuri ca nu intentioneaza sa mai exerseze demnitati guvernamentale, iar discutiile ca altcineva din banca sa preia sefia Guvernului sunt excluse. Momentan exista discutii cu reprezentanti ai mediului privat, au mai comentat pentru HotNews.ro sursele citate.

Toate aceste discutii vin pe fondul zvonurilor potrivit carora fie Mugur Isarescu fie Cristi Popa sau Florin Georgescu ar fi vizati pentru functia de prim-ministru. "In plus, il vedeti pe domnul viceguvernator Popa venind de la un salariu de viceguvernator la un salariu de 1000 de euro platiti pentru a face ceva ce probabil ca nu il atrage in mod deosebit?", au mai spus sursele sus amintite. Nici Mihai Tanasescu, membru in boardul FMI, nu este luat in calcul pentru o astfel de numire, in ciuda informatiilor vehiculate de media, au mai declarat sursele noastre. Speculatiile au aparut odata cu prezumata demisie pe care premierul in functie ar putea sa o prezinte in viitorul apropiat.