In urma unui "incident" dupa cum au calificat reprezentantii Electrica pentru HotNews.ro, Banca Nationala a ramas pentru circa 20 de minute fara curent electric. Directia "Operatiuni de piata", care include Serviciul operaţiuni de politică monetară, Serviciul operaţiuni cu Trezoreria, Serviciul administrarea rezervelor internaţionale si Serviciul execuţia operaţiunilor de piaţă, a trecut rapid pe alimentare alternativa. "Asemenea evenimente sunt foarte rare la noi, dar imediat s-a trecut pe alimentarea de rezerva pe care o avem si lucrurile au intrat in normal", au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate Bancii Centrale. Guvernatorul BNR Mugur Isarescu nu se afla in sediu in momentul intreruperii alimentarii cu energie, fiind plecat din tara.

sediul BNRFoto: Agerpres

"Pur si simplu ne-au cazut dintr-o data computerele si ne-am trezit cu toate datele cu care lucram, pierdute. Unii colegi lucrau la analize sensibile care nu au mai putut fi salvate. E drept ca asemenea incidente se petrec foarte rar la noi, dar ele ne dubleaza eforturile", au mai spus sursele citate. "Noroc ca cei de la Operatiuni de piata" au putut sa ramana conectati si sa isi faca in continuare treaba. Puteau sa se intample lucruri cu consecinte foarte serioase", au mai precizat sursele noastre.

"Incidentul" a cuprins mai multe zone din sectoarele 1 si 3, potrivit declaratiilor oficialilor Electrica si urma sa fie remediat pana la ora 14.