Simona Fatu, Membru al Consiliului Director al Volksbank Romania, va renunta la functia sa incepand cu data de 1 Martie 2011, anunta un comunicat al institutiei de credit. Fatu s-a alaturat echipei Volksbank de la infiintarea acesteia in Romania in anul 2000, ca Director de Corporate. In anul 2006 a devenit vicepresedinte al Volksbank Romania, responsabil pe segmentele de business Corporate si Trezorerie. In urma unui audit despre care HotNews a informat, numele ei a aparut in cadrul unei anchete privind nereguli interne ale bancii. Potrivit unui mesaj remis HotNews.ro, plecarea Simonei Fatu nu are nicio legatura cu ceea ce HotNews a informat in decembrie 2010.

"Cu mare regret trebuie sa iti spun ca afirmatiile facute de tine nu sunt doar nefondate, ci mai ales hazardate si calomioase la adresa Dnei Simona Fatu. Asa cum am comunicat si in informarea oficiala din partea bancii, Dna Simona Fatu a ales sa dea curs unor alte oportunitati in cariera sa, un lucru absolut normal si firesc pe care conducerea Bancii nu numai ca l-a inteles dar pe care l-a si comunicat, in semn de respect si apreciere pentru efortul depus de Dna Fatu in toti acesti ani. Nu stiu exact cum ai facut tu legaturile 'nefericite' pe care le-ai mentionat si in articol, dar sper totusi sa vezi mai departe de stirile tot mai tabloidizate pe care toata lumea se straduieste sa le publice chiar si atunci cand nu isi au locul ", au transmis oficialii Volksbank

Potrivit datelor obtinute de HotNews.ro, prin contul fostului membru al Consiliului Director au fost tranzitate sume de bani iar semnatura ei ar fi aparut pe unele dosare de credit considerate a fi cu probleme.

“Astazi, in momentul in care am decis sa aleg un alt drum, vreau sa le multumesc tuturor colegilor, clientilor si partenerilor nostri care mi-au oferit sansa de a participa, inca de la infiintare, la dezvoltarea unei banci care a ajuns de pe pozitia unui start-up in topul bancilor din Romania. Desi nu a fost o decizie usoara, plec convinsa ca las in urma o echipa de profesionisti formata alaturi de mine si imi exprim speranta ca vor reusi sa continue dezvoltarea bancii,” a declarat Simona Fatu in comunicatul oficial transmis de banca.

“Ii multumim Doamnei Simona Fatu pentru contributia importanta pe care a adus-o in cadrul bancii, pentru profesionalismul si implicarea de care a dat dovada in toti acesti ani. Este unul dintre liderii care au marcat evolutia excelenta din ultimii ani ai grupului financiar Volksbank. Respectam aceasta decizie si ii uram mult succes in viitor”, a declarat elegant Johann Lurf - Presedintele Volksbank Romania in acelasi comunicat.

Pana la stabilirea unui succesor, Lucian Cojocaru – vicepresedinte Retail Resort va prelua temporar atributiile Simonei Fatu.