Mugur Isarescu: Comisia de examinare a apreciat lucrarea mea de diploma ca fiind inoportună şi nefundamentată şi a propus iniţial neacordarea notei de trecere

de Dan Popa     HotNews.ro
Luni, 7 martie 2011, 16:09 Economie | Finanţe & Bănci


Mugur Isarescu
Foto: Cotidianul
"Comisia de examinare a apreciat lucrarea mea de diploma ca fiind inoportună şi nefundamentată (irigaţie în timp de potop) şi a propus iniţial neacordarea notei de trecere. După multe emoţii şi o lungă argumentaţie am primit notă de trecere. Am înţeles mai bine câte faţete are o problemă monetară internaţională. Mi-am adus aminte de această experienţă peste 20 de ani când am ajuns guvernatorul Băncii Naţionale a României şi a trebuit să propun strategia de reclădire a rezervelor internaţionale ale ţării: cât din rezervă în dolari, cât în aur…? Îmi aduc din nou aminte de această chestiune, acum, după alţi 20 de ani, când se ridică problema unui activ sigur de rezerve internaţionale şi, foarte apropiat de situaţia de la începutul anilor '70, lichiditatea internaţională pare să crească în mod excesiv", a declarat Guvernatorul BNR Mugur Isarescu.
 • Creşterea viitoare nu se poate construi pe aceleaşi baze ca cele pe care s-a construit în trecut
Marturisirea a fost facuta cu ocazia decorarii vineri cu "Legiunea de Onoare", la sediul Ambasadei Frantei. "Formarea mea profesională, ca student la Academia de Studii Economice din Bucureşti la sfârşitul anilor '60 şi ca tânăr cercetător la Institutul de Economie Mondială la începutul anilor '70 a fost influenţată de ideile economiştilor francezi. Celebra formulare a lui Jacques Rueff din anii '60 a ”deficitului fără lacrimi” cu referire la asimetria corecţiilor balanţelor de plăţi în condiţiile etalonului aur – dolar din sistemul Bretton Woods, are rezonanţe aparte în mintea mea acum, la încheierea unui ciclu lung de peste 40 ani, când încerc să întrevăd cum vor fi reduse marile dezechilibre economice şi financiare mondiale. Creşterea viitoare nu se poate construi pe aceleaşi baze ca cele pe care s-a construit în trecut. Va trebui, într-adevăr să prevenim vulnerabilităţile şi să evităm excesele pe care criza ni le-a relevat", a mai explicat Isarescu.

Potrivit Guvernatorului, reforma sistemului financiar internaţional ridică trei probleme majore: vulnerabilitatea generată de volatilitatea fluxurilor de capital, insuficienţa activelor de rezervă sigure şi nevoia de coordonare a politicilor economice, inclusiv în domeniul schimburilor.

"Intrările masive de capitaluri în perioada 2005 – 2008 şi ieşirile după declanşarea crizei în toamna lui 2008 au complicat conducerea politicii monetare şi au afectat masiv ciclul economiei româneşti. În mod deosebit am subliniat îngrijorarea noastră privind vulnerabilităţile create de dominanţa creditelor în valută pentru ţările est – europene (România fiind inclusă aici), îngrijorare împărtăşită de preşedintele Jean – Claude Trichet", a mai marturisit Isarescu.
 • Crearea „ex nihilo” a DST s-a suprapus cu explozia de lichidităţi internaţionale generat de deficitul SUA rezultat din finanţarea războiului din Vietnam
"Insuficienţa activelor de rezervă sigure mă trimite din nou cu gândul la experienţa ciclului de reformă anterior pe care l-am trăit. Crearea „ex nihilo” în 1968 a activului de rezervă al Fondului Monetar Internaţional şi anume Drepturile Speciale de Tragere (numit atunci aurul – hârtie) s-a suprapus cu explozia de lichidităţi internaţionale sub formă de eurodolari generată de deficitul masiv al balanţei de plăţi americane rezultat din finanţarea războiului din Vietnam. Crearea aurului – hârtie a fost însoţită de o serie de crize valutare, iar în final, de prăbuşirea sistemului Bretton Woods în august 1971. Jurnaliştii francezi au comparat atunci crearea drepturilor speciale de tragere ca fiind o ”irigaţie în timp de potop”. Reţin formularea întrucât cu aceasta a fost taxată şi lucrarea mea de diplomă pentru absolvirea Academiei de Studii Economice, în care susţineam necesitatea unui activ de rezervă sigur şi controlabil de către comunitatea internaţională. Comisia de examinare a apreciat lucrarea ca fiind inoportună şi nefundamentată (irigaţie în timp de potop) şi a propus iniţial neacordarea notei de trecere. După multe emoţii şi o lungă argumentaţie am primit notă de trecere. Am înţeles mai bine câte faţete are o problemă monetară internaţională", a mai marturisit Guvernatorul.

Mi-am adus aminte de această experienţă peste 20 de ani când am ajuns guvernatorul Băncii Naţionale a României şi a trebuit să propun strategia de reclădire a rezervelor internaţionale ale ţării: cât din rezervă în dolari, cât în aur…? Îmi aduc din nou aminte de această chestiune, acum, după alţi 20 de ani, când se ridică problema unui activ sigur de rezerve internaţionale şi, foarte apropiat de situaţia de la începutul anilor '70, lichiditatea internaţională pare să crească în mod excesiv.

"În familia mea, din zona Vâlcei, Franţa era ades prezentă. Nu pot uita povestirile bunicului, veteran de la Mărăşeşti, purtând cu mândrie o mustaţă a la Napoleon al III-lea, şi care, fascinat de figura generalul Henri Berthelot, îi evoca contribuţia la refacerea armatei române în timpul Primului Război Mondial. Aş putea spune, fără să greşesc, că leul nostru s-a născut francez cu toate că denumirea provine de la o veche monedă olandeză de argint", a mai spus Isarescu.

Doamnelor şi Domnilor,

Nu pot să închei aceste rânduri fără să evoc vocaţia mea de cultivator de viţă de vie şi de producător de vinuri. Pentru că şi pe dealurile din Drăgăşaniul meu natal, unde am o mică podgorie, spiritul francez e puternic impregnat. Mai întâi prin geografie, fiindcă Drăgăşani din România şi Bordeaux din Franţa sunt situate ceva mai la sud de paralela 45. Eu produc vinuri tipice pentru zona Bordeaux – Cabernet Sauvignon şi Sauvignon Blanc, ajunse pe meleagurile mele natale prin ajutorul francez acordat României după ce filoxera ne-a lovit podgoriile, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Pe acestea le pun în competiţie cu vinuri româneşti de foarte bună calitate, vă asigur, la care ţin foarte mult, Crâmpoşia şi Tămâioasa Românească ca vinuri albe şi Negru de Drăgăşani ca vin roşu. Şi vă garantez – am mai spus asta, dar îmi face plăcere s-o repet – că un vin bun se face tot atât de greu ca şi o politică monetară bună.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9266 vizualizari

 • +16 (28 voturi)    
  Respect! (Luni, 7 martie 2011, 17:11)

  Cat-e-ceasul [utilizator]

  Urari de bine si salutari pline de respect ! Mugur Isarescu - unul dintre putinele personaje contemporane noua care va fi probabil amintit in manualele de istorie peste 100 de ani.
  • +3 (9 voturi)    
   vot (Marţi, 8 martie 2011, 9:54)

   c [anonim] i-a raspuns lui Cat-e-ceasul

   Hai sa facem un sondaj ad hoc: dati un vot, plus sau minus daca l-ati vota sau nu ca si presedinte al Romaniei pe Isarescu
  • 0 (6 voturi)    
   pt. cei cu memorie scurta... (Marţi, 8 martie 2011, 10:11)

   asdf [anonim] i-a raspuns lui Cat-e-ceasul

   poate reusiti sa va amintiti ca la un moment dat gradul de indatorare al familiilor era de 70%, lucru permis de normele BNR.... la fel cum a fost permis si creditul cu buletinul... dar asa e ... iti pui un costum frumos, cravata, vorbesti pretios si aparent elevat si ai succesul asigurat... cateodata ma gandesc ca nu e nicio diferenta intre isarescu si udrea... dar poate ma insel eu...

   apropo, nu am credite...
   • -2 (4 voturi)    
    cred (Marţi, 8 martie 2011, 12:52)

    eu [anonim] i-a raspuns lui asdf

    dar mai precis sunt sigur ca Udrea are doi neuroni nu unul ca Isarescu
  • 0 (2 voturi)    
   bineinteles ca va fi amintit (Marţi, 8 martie 2011, 12:28)

   nenea [anonim] i-a raspuns lui Cat-e-ceasul

   are stranse cateva decenii de cand este "reales". //(editat de HotNews.ro)
 • -21 (29 voturi)    
  mai mine nu-ti dadea nota de trecere ... (Luni, 7 martie 2011, 17:47)

  canalu dunare-marea neagra [anonim]

  ... ca poate romania avea o soarta mai buna
  • +3 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 martie 2011, 20:18)

   [anonim] i-a raspuns lui canalu dunare-marea neagra

   • -7 (11 voturi)    
    acest individ a sabotat pana si ... (Luni, 7 martie 2011, 21:17)

    canalu dunare - marea neagra [anonim] i-a raspuns lui

    ... aurul apusenilor, refuzand sa-l mai cumpere si bagand in faliment toata extractia aurului din romania

    in schimb, a cumparat aur pe banii romanilor de la stapanii lui de la telaviv ...

    ... traiasca frncmasoneria si protectia prin munca, pana v-o iesii ochii!
    • +6 (8 voturi)    
     Cinste lui Isarescu (Marţi, 8 martie 2011, 8:06)

     Observatorul [anonim] i-a raspuns lui canalu dunare - marea neagra

     Amice antisemit!

     Fracmasoneria a fost una din putinele organizatii cu rol pozitiv in istoria Romaniei.

     Isarescu face cinste unei intregi liste de francmasoni (amintesc doar cateva nume - Horea, Balcescu, Iorga) care au facut lucruri bune pentru bunastarea romanilor.

     Isarescu va ramane intr-adevar in istoria Romaniei, probabil singurul om OK din toti acesti ani tulburi si corupti.
     • +1 (3 voturi)    
      Care prefectura? (Marţi, 8 martie 2011, 11:53)

      B. Ula (a cu caciulitza) [anonim] i-a raspuns lui Observatorul

      Adica ce are una cu alta? Deschizi un subiect separat. La ora asta toti avem cel putin o gena semita. Asa ca daca dai in ei, lovesti fabrici si uzine. Au si un fel de interpol mai globalizat decat ONU, ca sa-i prinda pe cei care cracnesc ceva, cica pentru incidentele colaterale din pashpa'.
 • +14 (20 voturi)    
  Un boier tot boier (Luni, 7 martie 2011, 17:51)

  Crai de Curte veche [anonim]

  Cu siguranta va ramine in istoria Romaniei cu Iitera mare guvernatorul BNR. Mai bine aveam un guvernator al Romaniei decit presedinti ciudati(iliescu si constantinescu)care nu l-au consultat, si ca magarii din pnt si pnl (fostul cdr)care nu l-au sprijinit cind a fost cel mai mare premier al Romaniei dupa IC Bratianu.Felicitari d-le guvernator .Meritati din plin Legiunea de Onoare a Frantei. meritati tot respectul romanilor.
 • +13 (19 voturi)    
  Felicitari! (Luni, 7 martie 2011, 18:13)

  Lady Di [anonim]

  Domnule Isarescu meritati deplin si aceasta noua recunoastere a capacitatii profesionale Felicitari si multe recolte bogate... de toate soiurile !
 • 0 (16 voturi)    
  Frumos, romantios dar cu noi cum ramane ? (Luni, 7 martie 2011, 18:50)

  Leul greu ca o pana [anonim]

  Nu stiu cat de bun e D-l Isarescu ca guvernator, nu prea am cu cine sa-l compar in ultimii 50 de ani pentru ca el e cam primul care a avut libertate de gandire si actiune,
  Ce stiu e ca D-l Isarescu ne-a lasat in plata Domnului, lasand bancile sa ne cravaseze puternic. Nu e acceptabil sa-ti lasi poporul sa sufere si bancile sa obtina in aceste conditii de semi-iobagie profituri de sute de milioane de euro.
  Pur si simplu a stat deoparte si a admirat lupta din ring : bancile au profitat din plin de lipsa de cultura financiara a romanilor si au facut absolut tot ce au vrut in tara asta.
  Cand a vent nota de plata, Maestrul, a privit de sus si s-a spalat pe maini de toate. El n-a mancat si n-a baut.
  Nu zic ca Isarescu e un guvernator rau, dar putea fi unul stralucit.I-a lipsit curajul.Apeleaza la demnitate nationala doar in discursuri despre Franta si despre vin.Cam putin.
  • +5 (13 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 martie 2011, 20:26)

   [anonim] i-a raspuns lui Leul greu ca o pana

   • 0 (10 voturi)    
    Inteleg dupa ton (Luni, 7 martie 2011, 21:00)

    Leul greu ca o pana [anonim] i-a raspuns lui

    ca ai cel putin un nobel in Economie. Cateodata sunt si idiot dar de data asta nu e cazul. Nu e o calitate a unui guvernator sa faca fata speculatiillor pe piata valutara. E o obligatie de serviciu. E ca si cum spui despre un pilot ca e extrordinar doar pentru ca a trecut prin furtuna, cand el asta trebuie sa faca in mod normal. Isarescu e genul de pilot care ne-a trecut prin furtuna dar a uitat sa ne spuna de centurile de siguranta si am iesit cam toti cu maini si picioare rupte, cu capete sparte, e drept vii. Faptul ca a tinut moneda stransa nu e neaparat o calitate. Toti specialistii spun ca un curs adevarat il stabileste economia nu BNR, in mod artificial. Preferam sa vad adevarul si nu stau in perfuzii de ani de zile. Albert Einstein a spus asa " doua lucruri sunt infinite pe lumea asta, universul si prostia.De a al doilea nu sunt sigur "
   • -2 (2 voturi)    
    Le cam aburesti (Marţi, 8 martie 2011, 7:08)

    gigel [anonim] i-a raspuns lui

    La toate intrebarile tale nu e decat un raspuns, PSD-ul, si de asta n-ar mai trubui sa ajunga niciodata la putere.
    Wiston Churchil a vb pt toata lumea, nu incerca sa te dai nevotant...si sincer am mai multa incredere in Enstein decat in Churchill...::) in special cu oamenii astia sigur pe ei
  • -1 (7 voturi)    
   Corect (Luni, 7 martie 2011, 20:35)

   CelalaltOvidiu [anonim] i-a raspuns lui Leul greu ca o pana

   In fond Isarescu nu are cohones: uita-te la unguri - curs fix la franc elvetian - fara speculatii, protejarea populatiei indatorate in aceasta moneda. In fond cred ca ei au inteles ca daca nu-si apara raul, ramul, si nevoile si neamul ajung pe nicaieri ca noi. Noi suntem vazuti ca oile la stana fara caine, orice lup vine si ia cand vrea, cat vrea.
   Deci corect ce zici, asta am vazut si eu in astia 20 de ani, ceva bun, fara sclipiri, fara geniu. Recunosc are partile lui bune ca nu a lasat infiltrarea politicului dar cat stim noi despre asta la urma urmei?
  • -1 (3 voturi)    
   @leule.corect. bun comentariul tau (Marţi, 8 martie 2011, 11:26)

   nenea [anonim] i-a raspuns lui Leul greu ca o pana

   din pacate sunt o multime de sustinatori ai lui isarescu care habar nu au de ce-l sustin ( in schimb dau impresia de specialisti cu niste cunostinte de doi lei). nu vine niciunul cu un motiv care argumenteaza succesul lui isarescu. vin toti cu niste comparatii idioate intre politicieni (si ai nostri sunt jalnici) si un guvernator. aceasta comparatie nu scoate in evidenta incompetenta lui isarescu, doar arata ca isarescu nu face politica (daca ar face-o ar fi tot ca politicienii). isarescu a stat in "loja" si si s-a uitat cum populatia nestiutoare a fost macelarita de banci. foarte bine ai spus. felicitari pentru o minte clara
   PS. nu am crdite. Ma intyreb daca acesti sustinatori nu sunt doar niste "colegi"
 • -1 (5 voturi)    
  sa laude altii vinul (Luni, 7 martie 2011, 18:57)

  unne [anonim]

  sa laude altii, straini, bnr.
  lauda de sine
  nu miroase-a bine
  • +4 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 martie 2011, 20:32)

   [anonim] i-a raspuns lui unne

   • -1 (3 voturi)    
    Bai Costelika (Marţi, 8 martie 2011, 6:54)

    gigel [anonim] i-a raspuns lui

    Ce tot ii dai cu PSD-ul care a vrut sa-l schimbe pe Isarescu, de unde stii tu, ca daca esti asa de important nu pierzi vremea pe forumuri.Si daca cumva e adevarat, inseamna ca a fost protejat de afara (BM, FMI etc), ceea ce e si mai grav, mai ales pentru anii 90.
    Inflatia anilor 90 ar fi trebuit sa fie tinuta un pic in frau, la inflatie de 150% pe an ar cam trebui s-o intinzi, chit ca esti bun si tre sa asculti de barosanii zilei, macar ramai curat, ca de murit de foame nu murea. Asa ca mai subtire cu statuile pentru Isarescu....
    Ai putea sa le dai ceva argumente la aia care si-au luat un sac de cartofi cu banii stransi o viatza...da asa e economia are cai nebanuite si Isarescu de fapt a protejat cetateanul de rand cand tiparea bani....
 • -4 (10 voturi)    
  Pai au avut dreptate, rezultatele lui Isarescu o c (Luni, 7 martie 2011, 19:08)

  Soros [anonim]

  Dupa rezultatele pe care le-a avut in activitate, s-ar zice ca au avut dreptate cei care au vrut sa-i respinga lucrarea!
  • +3 (7 voturi)    
   Esti destul de incuiat. (Luni, 7 martie 2011, 19:57)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui Soros

   Nu ai inteles nimic din"sa faci irigatii in vreme de potop".Oameni ca tine,mereu se vor plange,dand vina pe altii pentru neputinta lor.
   • 0 (4 voturi)    
    sunteti aprigi (Marţi, 8 martie 2011, 11:31)

    nenea [anonim] i-a raspuns lui mircea

    astia care-l sustineti pe isarescu. faceti uz de invective, dar nu reusitui sa aduceti macar un singur argument care sa va sustina punctul de vedere
  • 0 (2 voturi)    
   "irigatii in vreme de potop" (Marţi, 8 martie 2011, 8:27)

   bogdanrazvan [utilizator] i-a raspuns lui Soros

   Ca sa intelegi! "Irigatii in vreme de potop" = "faci iarna car si vara sanie" !!!
   • -1 (1 vot)    
    Geniu pustiu (Marţi, 8 martie 2011, 12:51)

    Nentelesu [anonim] i-a raspuns lui bogdanrazvan

    Daca nu ati inteles incotro bate, el este urmarit de sindromul geniului neinteles. Au patit-o si altii. Tragedia se produce atunci cand geniul este singurul care intelege asta, pana la moarte.
 • +2 (6 voturi)    
  regards (Luni, 7 martie 2011, 21:49)

  Dacianna [utilizator]

  Respectele mele pentru D-ul Isarescu!
 • -1 (3 voturi)    
  Un vataf de incredere! (Marţi, 8 martie 2011, 2:53)

  gogu [anonim]

  Isarescu! In primul rand BNR are actionari privati.E nationala numai cu numele.Cum crezi ca a reusit sa stea in fruntea BNR .Asculta ordinele de afara.In 20 de ani am ajuns din stat independent stat ocupat.Isarescu e rupt de realitatea romaneasca.El face interesele bancilor cu sucursale in Romania.Imprumutam bani din afara,de la Fmi ca sa nu intre in faliment corporatiile si bancile straine care sunt in Romania.Parca ar fi firme care apartin statului roman.Poporul plateste creditul si altii din afara folosesc banii.Corporatiile straine si bancile stau aici pentru ca sclavii au salarii mici si codul muncii a fost aprobat de curand.Sa le dea Dumnezeu acelasi bine,acestor vatafi, cat fac ei poporului roman.
  • +1 (5 voturi)    
   imi pare rau, (Marţi, 8 martie 2011, 11:08)

   hash [anonim] i-a raspuns lui gogu

   ca sa judeci pe cineva trebuie sa-i intelegi meseria. comentariul denota lipsa intelegerii mecanismelor economice, o mare doza de credulitate si bigotism pe deasupra!
   • -1 (1 vot)    
    si daca nu-i intelegi meseria (Marţi, 8 martie 2011, 11:32)

    nenea [anonim] i-a raspuns lui hash

    cum sustii pe cineva? tu ii intelegi meseria presupun
  • 0 (2 voturi)    
   brava, dar pentru ce? (Marţi, 8 martie 2011, 11:30)

   G. Contra [anonim] i-a raspuns lui gogu

   Bine punctat. Mie mi-ar fi jena cu atatea laude, in timp ce bancile straine de pe partea cealalta a strazii duc politici nu numai sfidatoare, dar si anacronice. Pentru cine are ochi sa vada si cap sa analizeze, e simplu.
 • -1 (3 voturi)    
  unde era d'Artagnan al finantelor, si nu-am stiut. (Marţi, 8 martie 2011, 10:46)

  paraua [anonim]

  Isarescule, daca ai reusit sa pacalesti o comisie de examinare despre necesitatea "irigaţiei în timp de potop", nu cred ca vei avea succes incercand sa impui unui popor senzatia de satietate fara mancare.

  Dupa aparitia euro, ai impartit rezerva valutara BNR din 3/4 dolari si 1/4 euro, dupa care dolarul s-a prabusit cu 50% fata de euro.

  Ca si pe Iliescu, te apuca asa, deodata, rezonanţa legata de strategia de reclădire a rezervelor internaţionale ale ţării. Oi fi si tu vreun d-Artagnan al finantelor, ca tot aveam gi un Hagi al finantelor.
 • +2 (2 voturi)    
  Felicitari! (Marţi, 8 martie 2011, 10:54)

  E-M-I [utilizator]

  Felicitari pentru inaltea distinctie. Cat de frumos lega aceasta distinctie de ceva omenesc, examenul aproape nefericit din urma cu multi ani, iar la sfarsit ne reaminteste de pasiunea sa pusa in practica in podgorie. Este si el om ca noi toti, nu-si doreste o separare de viata reala. Pe langa toate acestea simte ca are o misiune bazata pe viziune, ar fi de dorit ca ceea ce spune sa nu fie ' vox clamantis in deserto'.
  Sa auzim numai de bine.
 • -1 (3 voturi)    
  isarescu si vorba multa in ziare (Marţi, 8 martie 2011, 11:39)

  nenea [anonim]

  de ce nu a iesit domnul isarescu cu un punct de vedere clar referitor la ordonanta 50 cand au fost conflictele de acum cateva luni? a tacut chitic, nu l-a mai vazut NIMENI in ziare si tv. acum, dupa ce a rezolvat problema in favoarea bancilor, iese pe sticla precum un politician cu declaratii ca ale lui nastase. in ultimul timp (si nu numai) face declaratii fara nici un continut. acest om a lasat populatia neavenita in ale economiei prada bancilor. puterea unei tari isi extrage seva si din puterea de comparare a populatiei, iar asta este in legatura directa cu indatorarea. din punctul meu de vedere, prin modul duplicitar de manifestare, isarescu serveste propriului lui interes dintr-o pozitie de interes public
  PS. pentru cei care-l sustineti (si care mai mult jigniti forumistii, decat motivati ce spuneti): cum stiti ca isarescu este atat de bun, daca de ZECI de ani (DECENII) el este singurul in parcarea sefilor bnr? cu ce il comparati? cu politicienii? nu mai comparati mere cu pere.
 • -1 (3 voturi)    
  Mugur are declaratii frumoase si optimiste la TV (Marţi, 8 martie 2011, 12:08)

  Frankie [utilizator]

  Insa tara sufera grav pe urma crizei economice, saracia e la un nivel foarte ridicat, indatorarea populatiei este deasemenea cea mai ridicata din ultimii 20 ani. De exemplu in Germania, Austria, Franta nici nu s-a auzit de criza in randul populatiei. Noi n-avem locuri de munca, n-avem o economie viabila dar avem un guvernator genial - imi vine sa rad sau sa plang - nici eu nu stiu.
  • -1 (1 vot)    
   nemtii astia au auzul f. slab (Marţi, 8 martie 2011, 14:08)

   Mircha [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

   Deci in Franta, Garmania si Austria populatia n-a auzit de criza...
   Trebuie ca acolo e o problema nationala cu ORL-ul
  • -1 (1 vot)    
   Siiigur (Marţi, 8 martie 2011, 14:15)

   bobo21 [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

   atunci cum iti explici avansul luat de extrema dreapta in Franta? De bine ce traiesc probabil.
   • +1 (1 vot)    
    Voi traiti din televiziune prea mult (Marţi, 8 martie 2011, 14:25)

    Frankie [utilizator] i-a raspuns lui bobo21

    Duce-ti-va acolo printre oamenii de rand. Eu merg des prin vestul Europei, vizitez familii cu oameni simpli iar acestia n-au auzit de criza. Nu mai va luati asa mult dupa Irealitatea....


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by