Fostul economist sef al ING Bank, Florin Citu, a fost concediat
Cunoscut ca unul dintre criticii politicii monetare a BNR, Citu a preferat in ultima vreme o postura mai discreta, evitand luarile de cuvant in public si concentrandu-se asupra Directiei Piete Financiare din ING, pe care o coordona din sediul central al bancii. Fost profesor la universitatea americana Iowa State University si angajat al Bancii Centrale a Noii Zeelande, Citu este unul din specialistii cei mai buni pe care Romania ii are in zona de macroeconomie. "Acum voi avea timp sa scriu mai mult", a glumit Citu, contactat de HotNews.ro.
Reamintim ca in urma atacului speculativ dat in 2008 asupra leului, o parte din trezorierii sefi ai catorva banci comerciale au fost obligati sa paraseasca sistemul, Citu fiind printre cei putini admisi sa mai lucreze in continuare.
Florin Cîţu s-a alăturat echipei ING Bank la începutul lui 2006 şi a pus bazele echipei de cercetare. El a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii şi la banca centrală a Noii Zeelande. Oficialii bancii nu au dorit pentru moment sa comeenteze informatiile legate de plecarea lui Citu.
Vezi aici o serie de articole ale fostului economist sef al ING.

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Mama ei de logica...
"Citu a preferat in ultima vreme o postura mai discreta, evitand luarile de cuvant in public si concentrandu-se asupra Directiei Piete Financiare din ING, pe care o coordona din sediul central al bancii." - acum pricepi unde lucra tipul?
Ia sa vedem ce scrie la memorii?
Corect, suntem o tara de oi.
Noroc cu Isarescu - care era tot acolo si pe vremea lui Iliescu. Si nu la Cotroceni, ca n-ati vrut sa-l votati in 2000...
care, ca sunt multe ?
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Directorul Trezoreriei ING Bank România, Florin Cîţu, a fost concediat, decizie pe care o consideră abuzivă şi o va contesta în instanţă, sperând să se întoarcă în bancă.
"Sunt concediat abuziv din poziţia de director al Trezoreriei. Voi contesta decizia în instanţă. Am o relaţie foarte bună cu ING Bank şi sper ca după decizia instanţei să-mi reiau locul de muncă", a spus Cîţu, întrebat despre motivul plecării lui din ING.
Cîţu va fi reprezentat în instanţă de prodecanul Baroului Bucureşti, Ion Dragne.
Venit la ING Bank în 2006, pe poziţia de economist-şef al băncii, Cîţu a fost promovat ulterior în poziţia de director al Trezoreriei şi co-director Pieţe Financiare.
El a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University.
Anterior revenirii în România, Cîţu a lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii şi la banca centrală a Noii Zeelande.
Valorile promovate de Violeta Ciurel care au dus ING acolo sus au fost uitate (vezi, printre altele, tinuta jenanta a Corneliei Coman la precedenta conferinta de vanzari), iar de cele morale nici nu se mai aminteşte, dar să mai fie şi respectate.
In cazul lui Florin Citu nu exclud si ipoteza ca să fi fost demis datorită unor presiuni din afara companiei. ING nu este bine digerată nici de CSA, de CSSPP să nu mai vorbim (e cam de notorietate) şi probabil că prin această demitere vor să aibe un anumit confort instituţional (dacă se poate spune aşa).
Aştept să văd până unde va merge Florin Citu cu destăinuirile.
in articol se vorbeste despre banca, in timp ce tu vorbesti despre asigurari. te-ai potrivit cu comentariul asta la fel cum se potriveste nuca si peretele.
... daca atacul speculativ asupra RONului ar fi avut succes atunci omul ar fi fost "bun", altfel atacul nu a reusit si chiar mai mult BNR a facut fata si a tras banca de urechi.
Problema este ca atunci cand tragi banca de urechi, il tragi pe presedinte, singurul pentru care exista chiar necesitatea ca BNR sa isi dea acordul dpv al statului sau si a past experience.
Acum domnul Misu Negritoiu, ce sa faca ... sa isi riste propria cariera sau sa scape de prepusi ?! vedeti si voi ce a ales !
2. VERIFICATI,,,,,
3. .................
.........................