"Am fost instiintat ieri (luni-n.red) ca sunt concediat. Nu stiu daca acest lucru are legatura cu episodul celebru din 2008 (atacul speculativ impotriva leului, in urma caruia o parte din trezorierii sefi au parasit bancile pentru care lucrau- n.red), dar nu cred ca acesta este motivul. Am decis sa actionez banca in judecata si sper sa castig", a declarat pentru HotNews.ro Florin Citu, fost economist sef al biroului local al ING Bank(Vezi in atasament cv-ul lui Citu).

Cunoscut ca unul dintre criticii politicii monetare a BNR, Citu a preferat in ultima vreme o postura mai discreta, evitand luarile de cuvant in public si concentrandu-se asupra Directiei Piete Financiare din ING, pe care o coordona din sediul central al bancii. Fost profesor la universitatea americana Iowa State University si angajat al Bancii Centrale a Noii Zeelande, Citu este unul din specialistii cei mai buni pe care Romania ii are in zona de macroeconomie. "Acum voi avea timp sa scriu mai mult", a glumit Citu, contactat de HotNews.ro.

Reamintim ca in urma atacului speculativ dat in 2008 asupra leului, o parte din trezorierii sefi ai catorva banci comerciale au fost obligati sa paraseasca sistemul, Citu fiind printre cei putini admisi sa mai lucreze in continuare.

Florin Cîţu s-a alăturat echipei ING Bank la începutul lui 2006 şi a pus bazele echipei de cercetare. El a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii şi la banca centrală a Noii Zeelande. Oficialii bancii nu au dorit pentru moment sa comeenteze informatiile legate de plecarea lui Citu.

Vezi aici o serie de articole ale fostului economist sef al ING.