Agentia Nationala de Administrare Fiscala va rambursa in luna martie TVA in valoare de 1,41 miliarde de lei, aceasta fiind cea mai mare suma restituita intr-o luna pana in prezent, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Conform datelor ANAF, din totalul deconturilor de TVA, 1,24 miliarde de lei au reprezentat deconturi cu compensare si restituire, din care se compenseaza suma de 85,3 milioane de lei si se restituie suma de 1,16 miliarde de lei.

Deconturile cu compensare integrala s-au ridicat la 159,8 milioane de lei, iar deconturile cu compensare partiala au fost in valoare de 5,3 milioane de lei. O suma de 67 milioane de lei se va restitui in perioada urmatoare, mai arata ANAF.

In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 1,16 miliarde de lei, plata efectivă va fi facuta in trei transe.

In luna ianuarie, ANAF a rambursat TVA in valoare de 1,35 miliarde de lei, iar in februarie suma restituita s-a ridicat la 985 milioane de lei.