Dupa Elvetia, Fiscul american urmeaza sa trimita informatii legate de conturile romanilor de pe teritoriul SUA
Primele date sunt cele sosite de la Fiscul elvetian, dar exista acorduri cu organismele fiscale din mai multe state atat din Europa cat si de peste Ocean. “Am primit de la elveţieni o listă cu mai multe persoane care au realizat dobânzi pe conturile din Elveţia. Am făcut aşa o selecţie. Am 12 persoane unde eu estimez că au venituri de vreo 50-60 milioane de euro în Elveţia, pentru care primesc dobânzi, în Elveţia. Au cont în Elveţia. Nu ştiu dacă au declarat veniturile din dobânzi încasate din Elveţia la Fiscul din România. Noi am primit aceste informaţii ca răspuns la preocupările noastre de a ne face o bază de date pentru a putea impozita aceste persoane fizice care au realizat venituri şi să vedem dacă le-au şi declarat statului român", a explicat Blejnar.
Lista trimisa de Fiscul elvetian este ca urmare a unui accord de parteneriat pe care ANAF l-a incheiat cu institutia similara din Tara Cantoanelor, protocoale de colaborare mai fiind semnate cu Franta, Ungaria, SUA si alte tari.
Spania si Grecia au demarat operatiuni similare inca de acum doi ani, dupa ce mai intai au lansat un program de amnistie fiscala. Practic, pentru a se evita cheltuielile inutile, cetatenii erau invitati sa isi repatrieze banii, fiind “iertati” de o parte din acestia. Dupa expirarea unei perioade de timp (6 luni de pilda), se trecea apoi la controale amanuntite, iar cei care au incercat sa isi ascunda banii riscau sa ramana fara ei.
Fluxurile financiare ilicite din Romania catre alte tari (paradisuri fiscale, banci elvetiene samd) plaseaza tara noastra pe locul 34 in lume, cu o medie anuala de 3,6 miliarde de dolari “scapati” in afara tarii, arata un raport anual pe aceasta tema publicat de think thankul american Global Financial Integrity.
Olanda si-a suplimentat bugetul in doar cateva luni cu 340 de milioane de euro, bani “mutati” in bancile olandeze de prin paradisurile fiscale. Dupa decretarea amnistiei fiscale, la Fisc se declarau zilnic cate 160 de conturi “pirat” din Elvetia, Luxemburg sau Belgia, potrivit lui Marcel Homan, purtatorul de cuvant al Fiscului olandez.
Italia, care a introdus si ea masura amnistiei fiscale, a repurtat un veritabil succes. Potrivit Ministerului Economiei, 95 de miliarde de euro au fost repatriati. Este unul din cazurile cele mai de succes.
Franta a procedat si ea la introducerea amnistiei, presa franceza vorbind despre cateva “miliarde de euro” obtinute la buget, informatiile oficiale nefiind inca disponibile.
Germania a introdus si ea amnistia fiscala, in primele luni inregistrandu-se cate 60 de auto-denunturi pe zi. In primele doua luni din acest an, veniturile suplimentare la buget au fost de circa 100 de milioane de euro numai in landul Baden-Wurtemberg.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Vor fi surprize, probabil si din USA.
Observ ca se actioneaza masiv in ultima vreme, contra infractionalitatii economice majore (contrabanda, trafic, evaziune fiscala, coruptie).
Ieri, in Bucuresti, a fost dezmembrata de catre DIICOT o retea internationala de traficanti de droguri, condusa de un turc.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au efectuat duminică zece percheziţii la Bucureşti în locuinţele unor traficanţi de droguri, unde au fost găsite 3 kg de heroină, 115 comprimate metadonă, două cântare electronice de precizie.
De asemenea, au fost depistate două autoturisme în valoare totală de aproximativ 20.000 de euro, echivalentul în valută a peste 25.000 de euro, bijuterii, 44 de telefoane mobile şi 50 de cartele sim, un laptop, două modemuri internet.
Procurorii au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a 11 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic internaţional de droguri de mare risc.
Potrivit unui comunicat DIICOT remis duminică AGERPRES, gruparea acţiona pe relaţia România-Turcia, traficanţii fiind coordonaţi de către un cetăţean turc, aflat în Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 16 ani închisoare, pentru trafic de droguri.
Pe parcursul anchetei în această cauză, la data de 24 ianuarie, poliţiştii antidrog l-au depistat în Bucureşti pe unul dintre membrii grupării în timp ce transporta un colet primit din Turcia în care se aflau disimulate în cutii de margarină 536 de grame de heroină.
Iata un caz in care nu a mers nici coruptia, pentru ca s-a lucrat cu politisti si jandarmi din Bucuresti, nu doar cu procurori si agenti DIICOT.
o adunatura de informatii din care nu reuseste sa sintetizeze nimica reprezinta "marca" DP. pacat ca astfel face de rusine redactia Hot News
Astăzi dimineață, L.B., în vârstă de 41 ani, din Bulgaria, a încercat să introducă în țară peste 1.400 pachete de țigări de diferite mărci. „La controlul de frontieră a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în spaţii special amenajate sub podeaua autoturismului, sub scaune şi în portiere, cantitatea de 1.427 pachete ţigări de diferite mărci cu timbru fiscal Republica Moldova, în valoare totală de 5.865 lei", a precizat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră (IJPF) Vaslui. Alte aproximativ 1.900 pachete țigări au fost descoperite într-un microbuz condus de M.T., în vârstă de 63 ani. Bărbatul ascunsese țigările, în valoare de peste 4.000 lei, într-un spațiu amenajat special sub podeaua autoturismului.
Un poliţist de la o secţie din Capitală a reţinut după ce a fost prins de poliţiştii din Buzău în timp ce transporta aproape 23.000 de ţigări de contrabandă, anchetatorii stabilind că acesta se aproviziona cu ţigări din Bucureşti şi Galaţi şi le comercializa pe piaţa neagră din Buzău.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, poliţistul, în vârstă de 30 de ani, ar fi inspector la Secţia 22 din Bucureşti şi era monitorizat de mai mult timp de poliţiştii din Buzău, fiind suspectat de trafic cu ţigări.
Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, într-un automarfar ce transporta lemne pentru foc din România având ca destinaţie, Germania, 13,5 kilograme de carne de vânat şi un trofeu de cerb carpatin pentru care şoferul nu avea documente.
Descoperirea a fost făcută azi noapte, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, într-un automarfar marca „Daimlerchrysler”, condus de un neamţ, Gerhard F., în vârstă de 54 ani.
- sa fie permamente - nu dependente de puterea POLITICA a vremii;
- sa fie ireversibile in raport cu schimbarea puterii POLITICE;
- sa fie finalizate in Justitie pana la faza de condamnare finala in ICCJ -
Niciuna din aceste 3 conditii nu e indeplinita.
In concluzie, nu se pot califica decat doar drept actiuni ELECTORALE
- Nu crezi ca e o deosebire intre actiunea luata de o institutie de control si una luata de o institutie de judecata? Caci daca da, nu poti sa conditionezi eficienta primeia de calitatea actului juridic al celei de-a doua.
- Cum ti-ai dat seama ca aceste actiuni nu sunt permanente, ireversibile si independente de puterea actuala? Ca doar puterea actuala nu s-a schimbat. Daca banuiesti ca viitoarea putere nu le va pastra, de ce ii acuzi pe cei de acum?
1. Obiectul unui PACT NATIONAL intre toate partidele
2. Cu proiectie pe termen lung si nu peste o singura legislatura politica (trecatoare)
3. Atragand in realizarea acestuia participarea activa a intregii populatii
4. Prin campanii televizate, care sa explice clar masurile de reforma, functionarea justitiei de jos si pana sus la varf si avantajele economice ale reformei (caci reforma justitiei nu costa bani dar aduce bani).
In loc de toate astea PD s-a ocupat cu ignorarea aroganta a tuturor, de sus si pana jos, iar efectul este aceste masuri nu le vor aduce nici macar rezultatele electorale pe care le asteapta, si ca PSD isi va face un titlu de merit din anularea tuturor acestor masuri.
In 2008 in Polonia partidul de dreapta a pierdut alegerile folosind exact aceeasi reteta electorala.
Efectul urmarit aici - de catre toate partidele, nu doar de catre PD - este dezagregarea sociala, pentru ca astfel populatia sa poata fi controlata simplu, fara folosirea fortei.
ce e mai rau e ca nici macar nu-ti pot spune "somn usor" pt ca felul in care visezi tu ma afecteaza pe mine.
Singurul pact national semnat vreodata a fost pactul pt. educatie, dar pana si el a fost semnat si realizat de asa natura incat sa excluda complet pe toata lumea, dar mai ales participarea populatiei (cu exceptia PD, desigur).
Adica, in conditii tipice pt. basescu: am pactul MEU si fac ce vreau cu el.
De unde si reversibilitatea teatrului reformelor, care se joaca acum.
In afara de acest pact, mai exista insa si Pactul lui Vantu, facut de jos in sus, adica direct cu populatia.
E probabil singurul pact cu rezultate concrete si “nationale”.
Orice reusita de acest gen trebuie apreciata si sper sa vad si condamnari serioase impotriva acestor lipitori aka "baieti destepti".
Vreau sa stim pentru ca:
1. sa plateasca!
2. sa nu mai fie votati!
Macovei zicea aceeasi poveste cu Elvetia acum 2 ani.
Desigur ca este crezut de marea parte a cititorilor hotnews care isi pun doar problema de ce nu se impoziteaza cu 100% in loc de 16%
Acum multi vor vedea cum "pierderile" raportate de unele societati..."ancoreaza iahtul in port"!
Astept impozitul pe avere.
Dobanda FED este aproape zero iar dobanzile bancilor sint mici (comparativ cu RO)
Acordul este de fapt benefic Statelor, ca sa ei prinda eventualii evazionisti si mai ales sa aiba acces la informatii. E un fel de Patriot Act extins la scara mondiala.