National Bank of Greece, cea mai mare banca din Grecia, a anuntat luni ca este "convinsa" de avantajele ofertei sale de preluare a Alpha Bank, desi oficialii celei de-a treia banci din Grecia au anuntat ca "tranzactia este moarta", potrivit Reuters.

Anthimos Thomopoulos, directorul general adjunct al NBG, a aratat ca "reactia pietelor si a unor actionari importanti a confirmat soliditatea si logica ofertei pentru o fuziune amiabila cu Alpha Bank".

Declaratiile sale vin dupa ce Spyros Filateros, director operational in cadrul Alpha Bank, a spus tot in cursul zilei de luni ca banca nu are de gand sa renunte la independenta si din punctul de vedere al conducerii "tranzactia este moarta".

National Bank of Greece a anuntat in data de 18 februarie ca a lansat o "oferta amiabila de preluare" a Alpha Bank, dupa ce autoritatile elene au incurajat bancile sa fuzioneze pentru a face fata mai bine recesiunii si crizei datoriilor. Alpha Bank a respins insa propunerea de fuziune lansata de NBG, argumentand ca oferta nu este rentabila pentru actionarii sai.

Cele doua banci sunt prezente si pe piata din Romania. National Bank of Greece este prezent pe piata locala din 2003, cand a cumparat pachetul majoritar la Banca Romaneasca, iar Alpha Bank are o subsidiara in Romania.