Banca Comerciala Romana (BCR) si Federatia Sindicatelor Independente din BCR (FSI) anunta ca, in urma actiunii de conciliere, au ajuns la un acord privind Contractul Colectiv de Munca. Cele doua parti urmeaza sa semneze un nou Contract cu o valabilitate de 2 ani (2011-2012). Activitatea bancii continua in regim normal, ca si pana in prezent.

Principalele prevederi ale noului acord sunt:

- Angajatii vor beneficia de o crestere salariala in 2011 conform negocierilor dintre angajator si sindicate, urmarind acoperirea unei parti a cresterii preturilor de consum. Modul de alocare al procentului de crestere salariala avantajeaza angajatii cu salarii mai mici. Partile au fost de acord ca ajustarea salariilor sa fie negociata anual, conform celor stabilite in cadrul negocierilor.

- Bonusurile de Craciun si de Vacanta vor fi acordate in cuantum fix si vor fi legate de performanta generala a bancii, intr-o formula care va asigura atat motivarea salariatilor cat si respectarea principiilor Bancii de abordare prudenta in ceea ce priveste remunerarea, mai ales pe parcursul unei perioade inca pline de provocari economice; bonusurile pentru performanta individuala au fost si vor fi mentinute in functie de realizarile fiecarui angajat in parte.