Consiliul Investitorilor Straini a realizat top 10 investitii care trebuie finalizate de autoritati. Vezi lista celor mai importante proiecte, prin prisma analizei cost/beneficiu
Prioritizarea celor peste 46.000 de proiecte este absolut necesara, confirma si Valentin Lazea, economistul sef al Bancii Centrale. "În prezent, în România există circa 46.000 proiecte de investiţii care implică bani publici. Dată fiind constrângerea bugetară - cheltuieli de capital mai mici de 5 miliarde euro- este imperativ necesară prioritizarea acestor proiecte de investiţii", a declarat Lazea.
Ministerele isi au insa si ele propriile prioritati. Realizarea centralei hidroelectrice Tarnita-Lapustesti este primul proiect dintr-un top 4 cu investitiile prioritare pe 2011 realizat de Ministerul Economiei. Pe urmatoarele locuri se afla Unitatile 3 si 4 de la Cernavoda, Interconectorul Azerbaijan-Georgia Romania (AGRI) si proiectul demonstrativ pentru captarea si stocarea carbonului la SC Complexul Energetic Turceni, potrivit unor informatii transmise de Ministerul Economiei la solicitarea HotNews.ro. Premierul Emil Boc a cerut, recent, de la fiecare minister in parte o lista cu cate 4-5 proiecte mari de investitii, planificate pentru 2011.
"Pentru 2011, când există mult mai mulţi bani decât în 2010, trebuie stabilit un număr de proiecte care să poată fi urmărite şi finalizate. Mesajul este că trebuie să fim în stare să identificăm resursele proprii, să atragem resursele gratuite care ne aşteaptă şi care sunt în valoare de zeci de miliarde de euro şi să ne definim acele priorităţi pe care România le poate duce la bun sfârşit în termen de cinci ani, indiferent de ciclurile electorale care vor veni", a spus Mihai Tănăsescu, membru in boardul FMI.
Obiectivul de investitii centrala hidroelectrica cu acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarnita-Lapustesti
"Realizarea centralei cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti presupune asigurarea de fonduri de investitii de peste 1,164 miliarde euro (fara TVA) si este prevazuta a se face prin atragerea in mod transparent a capitalului privat al companiilor cu bonitate si forta financiara", precizeaza Ministerul Economiei. Investitia necesara pentru racordarea la sistemul energetic national a CHEAP Tarnita-Lapustesti a fost evaluata la 135 milioane euro urmand a fi introdusa in planul de investitii al Transelectrica SA.

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
2. pensiile si salariile la stat sunt mici pentru ca cei care lucreaza la privat si la multinationale sunt putini (numa' 3 mil) si in pirmul rand pentru ca au salarii chiar mai mici decat la stat, desi productivitatea muncii in mediul privat in Ro e doar cu putin mai redusa decat cea din EU15. Cand vor incepe sa se dea salarii de minima decenta la privat pentru cei care lucreaza sistematic 10-12 ore pe zi, atunci se va declasa un intreg lant de evenimente pozitive in economie, caci banii colectati de la aceste 3 mil vor fi mult mai multi, dar in primul rand va creste si baza de colectare caci o parte din romanii din afara vor prefera sa se intoarca, iar multi carea lucreaza la negru vor avea curajul sa-si treaca salariile in legalitate si pe asamblu se va reechilibra balanta fortei de munca - pensionari & asistati. Ideea e sa se dea mesajul ca nu se mai poate continua cu munca pe 200EUR in conditii de preturi si standarde de performanta EU/SUA.
Deci amice, privesti in directie complet gresita si nu vezi (sau ai interes sa nu vezi) padurea din cauza copacilor.
Sper sa apara in curand acea grupare politica la care sa se ralieze toate persoanele dornice si capabile sa face ceva de calitate si de bun simt in tara asta. Altfel, nimic din ceeace e acum "pe piata" politica nu merita nici macar nic macar un vant!
As vrea sa te votez.
Hidrocentrala Tarnita, reactoarele 3 si 4, sute de km de autostrada, complexe energetice eoliene de mii de megawati, proiectul AGRI, proiectul cablului electric catre Turcia, cea mai mare structura din lume de cercetare in domeniul laserilor (ELI), etc.
Astia vor sa mai betoneze nitzel niste rauri, sa mai distruga mediul un picutz, ca nu le-a ajuns! "Hidrocentrala de la Tarnita" n-are NICI O justificare, decat ca rezervor de apa pentru o bomba nucleara - li s-a pus oamenilor pata sa faca bombe nucleare ("centrale", cica - vezi Fukushima) si in Ardeal, de ce sa aiba parte de asa ceva numai cei din sudul tzarii? >:)
Halal "investitori"! UNU' nu vezi, sa vrea si ceva sustenabil - tot ce nu merge prin alte tzari, hai la noi! ca romanii sunt buni de luat tzepe!
http://fic.ro/
Cu salbatici panicati si lipsiti de orice urma de inteligenta ca voi am fi trait tot in pesteri si astazi. Pariezi ca esti genul care are 8 clase si mananca seminte pe stadion, dar se pricepe la politica, economie si fizica nucleara.
Si sunt destui investitori care vor "ceva sustenabil" (desi nici tie nu ti-e clar ce ai vrut sa spui aici), dar dialogul cu voi pe astfel de teme nu-si are rostul, voi aveti idei putine, naive si fixe
Pun pariu ca habar nu ai nici macar cati izotopi are uraniul - si prin ce se diferentiaza ei :P
Au aparut copilasii lui Vindeanu pe forum, neh? Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati - nu uitati ca salariile de la MINE le luati - si de la ceilalti pe care incercati sa ii fraieriti pe aici!
PS, dc nu stiai nu se mai fabrica decat becuri ergonomice
1. biserici
2.stadioane
3.biserici
4.echipe de fotbal
5.biserici
6.drumuri in creierii muntilor
7. mai baga niste biserici pe bani publici ca nu avem decat cateva zeci de mii
8. petrecerea de ziua orasului: cu cat mai multe artificii si trupe cu atat mai bine
9.infrastructura de transport
10. spitale si scoli
Plus bani de la buget pt constructie...
sa ne fie de bine...bleah
rezultatul? voturi pt cine trebe........