Guvernul a amanat pentru sedinta urmatoare analizarea proiectul de lege privind reabilitarea fatadelor cladirilor, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, dupa sedinta de joi a Executivului. Potrivit acesteia, proiectul ar fi trebuit discutat miercuri, dar din cauza discutiilor prelungite din Parlament, sedinta de guvern nu a mai putut fi reluata. Sedinta s-a intrerupt pentru ca ministrii sa fie prezenti la Parlament si a fost reluata joi dimineata. Dar nici joi nu a fost discutata legea deoarece "primul-ministru a fost de acord sa discute intai Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, ca eu sa pot pleca din Bucuresti", a spus Udrea. Aceasta anuntase miercuri pe Facebook, chiar in timpul sedintei de Guvern, ca se discuta Legea Fatadelor.

"Au ramas doua proiecte importante pentru sedinta urmatoare: legea fatadelor si legea turismului. Din pacate, sedinta de ieri nu s-a mai reluat pentru ca am stat in Parlament pana aseara la 23,00. S-a intrerupt sedinta de guvern si nu a mai fost reluata, iar astazi primul-ministru a fost de acord sa discute intai Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, ca eu sa pot pleca din Bucuresti", a explicat Udrea. Aceasta a explicat ca trebuie sa plece la Piatra Neamt, unde va participa la semnarea unor contracte privind fonduri europene.

  • Elena Udrea si-a actualizat, miercuri, contul de Facebook in timpul sedintei de Guvern. La ora 11:00, ministrul Turismului scria pe "Wall"-ul paginii personale de pe cunoscutul site de socializare: "Apropo de Legea Fatadelor pe care o discutam azi in Guvern, iata cateva imagini relevante", la care ministrul a atasat 16 fotografii. Acesta este al doilea mesaj postat miercuri de Elena Udrea pe Facebook. Primul a fost publicat la putin timp dupa ora 10:00, ora la care a inceput sedinta de Guvern.

Ora 10:16 Elena Udrea posteaza primul mesaj pe Facebook pe ziua de miercuri

"Pe langa pericolul pe care il reprezinta, fatadele deteriorate afecteaza calitatea mediului urban si reduc interesul social, economic si turistic al zonelor afectate. Discutam acum, in Guvern, Legea fatadelor, un act normativ care ii ajuta, dar ii si obliga pe proprietari sa renoveze fatadele imobilelor pe care le detin".

Ora 10:49 Ministrul revine cu o precizare si cu 16 fotografii

"Apropo de "Legea Fatadelor" pe care o discutam azi in Guvern, iata cateva imagini relevante. De ce e nevoie de aceasta lege", scrie Elena Udrea. La acest post, ministrul a publicat 16 fotografii cu fatade deteriorate ale unor imobile din Bucuresti. Nu se stie daca mesajele sunt postate de ministru chiar din sala de sedinte, in timpul discutiilor dintre membrii Guvernului, dar ele au fost publicate in intervalul orar in care Executivul se afla in sedinta.