Leul s-a apreciat marti pana la 4,1439 lei/euro, un nou record al ultimelor 10 luni
Un nivel atat de redus al cursului de referinta nu a mai fost inregistat din data de 4 mai 2010, cand un euro era cotat la 4,1352 lei.
Pe piata valutara, leul a castigat luni 90 puncte si s-a apreciat pana la nivelul de 4,1540 unitati/euro, pentru a inchide ziua la la 4,1570 unitati/euro. Marti, cursul a coborat sub pragul de 4,15 lei/euro, pentru ca in jurul orei 13:00 moneda nationala sa fie cotata la 4,1350 unitai/euro.
Un dealer din piata a declarat pentru HotNews.ro ca aceasta apreciere arata ca leul a fost "vandut in exces in trecut si acum are loc o echilibrare, iar faptul ca s-a decorelat de monedele din regiune sprijina aceasta afirmatie". El a mai aratat ca faptul ca leul a intrat pe un trend de apreciere a stimulat jucatorii de a deschide pozitii "short".
Dealerul citat nu a dorit sa faca o prognoza cu privire la cursul de schimb in viitoarul apropiat.
Leul a castigat teren si in fata dolarului american, care a fost cotat la 2,9093 lei pentru un dolar, dupa ce luni BNR a afisat un curs de 2,9428 lei/dolar.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Romania se reformeaza, isi dezvolta continuu industria, recupereaza treptat decalajele tehnologice in agricultura (unde potentialul de a face bani e urias), invata sa cheltuiasca mai bine banul public, reduce numarul de paraziti bugetari, deschide santiere de infrastructura de zeci de miliarde.
Evident, vor trebui lei, mai ales ca bancile sunt disperate sa reinceapa creditarea, mai intai a activitatilor economice, apoi a imobiliarelor si consumului individual.
Fara alte crize importate de la straini, leul va atinge rapid pragul de 4 lei/euro, insa BNR va tempera, pt a sustine exporturile.
industrie? nu producem nici macar morcovi sau otrava de soareci..
agricultura???? nici ceapa sau cartofi:)) recuperare de decalaje tehnologice in agricultura??? pb...de la plug de lemnn la unu din fier batut cu ciocanu....tras tot de cai/boi:)
chelt banului public? pensii de lux pt securisti si militari, stadioane, catedrale de mintuit neamul, plimbari cu elicioplanul a lu base, frunzele lu udrea....etc etc etc
TVA 24% - statul imi fura un sfert din munca :)
Bancile abia mistuie gogoasa ce o au de incasat...10 ani de acum inainte pot sa nu dea nici un credit, si tot le merge fff bine (dobinzi, comisioane, etc) iar ca sa nu isi iasa din mina imprumuta guvernul :))
Exporturi??? eventual capsunari si severini .....ca atita producem...suntem pe primul loc la sarantoci si lichele corupte
//
ai uitat sa zici ca "economia duduie"(editat de HotNews.ro)