Ratingul de top al Marii Britanii ar putea fi in pericol daca o crestere economica mai lenta va face mai dificil pentru guvern sa tina sub control deficitul bugetar, a anuntat joi agentia de evaluare financiara Moody's citata de Reuters.

"Angajamentul actual al guvernului de a reduce semnificativ deficitul este foarte important pentru ratingul "Aaa" si perspectiva stabila", a anuntat Moody's, la o zi dupa ce ministrul de Finante, George Osborne, a prezentat bugetul pe 2011 al Marii Britanii, care prevede o temperare a cresterii economice.

"Desi perspectivele de crestere mai slaba in 2011 si 2012 nu ridica direct dubii asupra nivelul ratingului suveran al Marii Britanii, credem ca o crestere mai lenta, combinata cu o consolidare fiscala sub asteptari ar putea duce la o deteriorare a situatiei datoriei Marii Britanii, la un nivel care ar putea fi incompatibil cu un rating Aaa", au aratat reprezentantii agentiei.

Mentinerea ratingurilor de top de care se bucura Marea Britanie din partea principalelor agentii de evaluare financiara este una din prioritatile coalitiei de guvernare de la Londra.

Moody's si-a revizuit in scadere propria estimare privind cresterea economiei Marii Britanii in acest an, de la 2% la 1,6%, sub estimarea de 1,7% a Oficiului pentru responsabilitate bugetara.