Aproape 7 romani din 10 sustin ca Romania va iesi din criza economica peste 3 ani sau mai mult, iar numarul celor care considera ca directia in care ne indreptam este gresita, a crescut cu 11% fata de anul trecut, se arata intr-un sondaj CURS. Despre iesirea in acest an din criza, doar 3% cred intr-o asemenea varianta, in vreme ce 8 romani dintr-o suta cred intr-o iesire din criza in 2012, se mai arata in sondajul citat (vezi in atasament).

Peste doua treimi dintre respondenti sustin ca o duc mai prost sau mult mai prost comparativ cu anul trecut, se mai arata in rezultatele sondajului.

Situatia veniturilor din gospodarie pare a se fi inrautatit semnificativ comparativ cu anul trecut; 37% dintre

masuri

masuri

Foto: CURS

respondenti afirma ca veniturile gospodariei nu le ajung nici pentru strictul necesar. De asemenea, majoritatea respondentilor sustin ca actuala criza economica le-a afectat veniturile gospodariei intr-o mare masura (30%) sau intr-o foarte mare masura (45%).

Peste jumătate dintre români (57%) susţin că guvernul ar trebui să se axeze pe crearea de condiţii astfel încât oamenii să se ajute singuri, în timp ce 39% susţin că prima prioritate a guvernului trebuie să fie ajutorarea celor aflaţi la nevoie.

În privinţa impozitării veniturilor mari, 71% dintre intervievaţi susţin un venit progresiv, in vreme ce un sfert dintre cei chestionati nu sunt de acord ca cei care câştigă mai mult să plătească un impozit mai mare.

Vezi in atasament rezultatele integrale ale sondajului CURS