Producatorul olandez Philips Electronics NV va transfera 70% din operatiunile sale din domeniul productiei de televizoare unei companii cu sediul in Hong Kong, Philips urmand sa detina 30% din noul joint-venture, au anunţat luni oficialii companiei citati de Reuters. Philips a mai anunţat luni că în primul trimestru al acestui an a înregistrat un profit net de 138 milioane de euro, în scădere cu 31 de procente faţă de perioada similară a anului trecut şi sub estimările analiştilor, pe fondul reculului inregistrat in vanzarea televizoarelor.

Potrivit sursei citate, televizoarele produse de noua companie vor purta marca Philips timp de cel puţin cinci ani, iar compania olandeză va primi circa 50 de milioane de euro anual, incepand din 2013.

"Găsirea unei soluţii pentru operaţiunile noastre din domeniul televizoarelor a fost principala prioritate şi credem să soluţia unui joint-venture deţinut în proporţie de 30-70% cu TPV Technology ne va permite să readucem pe profit aceste operaţiuni şi să creştem concentrarea Philips pe domeniul sănătăţii şi îngrijirii", a declarat directorul general al Philips, Frans van Houten.

In Romania, Philips a anuntat recent plecarea directorului general, Ilona Ciauşoiu, decizie care devine operationala de la 1 mai. "Philips anunuţă cu regret decizia Ilonei Ciauşoiu, country manager Philips România&Consumer Lifestyle Commercial Leader Philips România, de a părăsi compania începând cu 1 mai 2011", se arată într-un comunicat al companiei.