Mai intai a fost anuntul ca spaniolii de la Caja Madrid vor cumpara ori Banca Transilvania, ori CEC. Asta era inainte de criza, prin 2007, dar micii actionari ai Bancii Transilvania, inclusiv presedintele Horia Ciorcila au refuzat sa vanda, desi banca spaniola fusese dispusa sa utilizeze acelasi multiplicator de profit care a fost folosit si in cazul tranzactiei Erste - BCR. Pe atunci BT nu avea nevoie de bani, urmand sa incaseze cele 82 de milioane de euro obtinute din vanzarea BT Asigurari catre Groupama.

2007Deutsche Bank anunta ca vor sa intre pe piata de retail banking din Romania. "Am ajuns la o valoare de aproximativ un miliard de euro, prin tranzactii in China si Vietnam. Suntem interesati sa intram pe noi piete? Categoric ca da, mai ales in Romania si Turcia", a insistat Ackermann. Acesta a spus ca exista potential pentru astfel de achizitii in cele doua tari, in domeniul de retail banking, insa nu este vorba despre tranzactii mari. Posibilele tinte de preluare erau atunci ca si acum, foarte putine: Banca Transilvania, Banca Carpatica sau Libra Bank. Imediat se fac pariurile. Cine sa fie oare? Nu a fost insa nimeni.

Tot 2007. Banca La Caixa, care tocmai isi deschisese o sucursala in Romania, anunta ca ar putea achizitiona o banca prezenta deja pe aceasta piata, noteaza agentiile straine de presa, citandu-l pe presedintele institutiei, Juan Maria Nin. El a precizat ca banca respectiva trebuie sa aiba o cota de piata de cel putin 3-4% din activele sistemului bancar romanesc pe segmentul de retail. Seful La Caixa considera ca va avea succes pe piata din Romania ca urmare a cresterii importante a numarului de romani care se stabilesc in Spania.

2008. Mediafax anunta ca nemtii de la Commerzbank vor sa preia Carpatica. Aparitia stirii a dus la cresterea spectaculoasa a pretului actiunilor bancii din Sibiu. Informatia, in felul in care a aparut pe fluxul de stiri nu a fost confirmata oficial nici de un reprezentant al Carpatica nici de Commerzbank. "Banca germana Commerzbank este in prezent in discutii cu Banca Carpatica si este posibil ca pana in toamna sa se poata vorbi de semnarea unei tranzactii. Actionarii Carpatica evalueaza banca la 1,8-2 miliarde de lei (500-550 milioane de euro)", au spus surse din piata citate de Mediafax, care nu si-au dezvaluit numele.

Tot 2008. Apare stirea potrivit careia Banca Transilvania vrea sa preia Carpatica. Canibalism? Lupta pentru cota de piata? "Banca Transilvania, cea mai mare banca a carei capital este exclusiv romanesc, poarta negocieri pentru preluarea Bancii Carpatica, controlata de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea", scrie presa. "Au fost discutii cu Carpatica, dar nu este nimic foarte concret. Suntem interesati de achizitii pe piata locala, dar nu am gasit ceva foarte clar pana acum", a declarat Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania pentru Business Standard. "Noi am primit multe propuneri si am discutat cu multe banci care ne-au facut diverse oferte. Banca Transilvania este o banca mare, iar noi suntem destul de mici, in acest moment, tina noastra este sa ne dezvoltam", a declarat Ilie Carabulea, detinatorul a aproximativ 35% din actiunile bancii cu sediul central la Sibiu.

2009. Doi ani mai tarziu, aceeasi Banca Transilvania era "curtata" de grecii de la NBG si de Marfin Bank. Stirea a aparut initial pe fluxul agentiei Axia Plus, fiind preluata de presa locala de specialitate. In final s-a dovedit a fi o alarma falsa.

2010. Sberbank Rusia va prelua Volksbank Romania. Informatia s-a adeverit doar partial, in sensul ca rusii ar putea prelua VB International, dar in niciun caz divizia din Romania.

2011. OPT Bank va prelua divizia RBS locala. Desi modelul de business este extrem de diferit (maghiarii sunt speializati pe retail in vreme ce britanicii pe segmentul corporate), fluxurile de stiri anunta ca iminenta o tranzactie. Sa vedem daca se va confirma.