Documentul publicat pe blog-ul fostului premier Adrian Nastase nu este varianta finala a scrisorii de intentie, avand in vedere ca aceasta nu a fost inca agreata de managementul FMI, si nu poate fi decat o "cirona grosiera", a declarat marti Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International (FMI).

"Scrisoarea de intentie nu a fost inca agreata. Aceasta va fi trimisa board-ului FMI de la Washington si ar putea suferi modificari, iar in aceasta etapa vor mai fi si negocieri suplimentare. Orice se publica este o ciorna incompleta si nu este nimic oficial. Nu am vazut ce a postat domnul Nastase pe blog si nu vreau sa comentez, dar in mod sigur nu este un document final si nu poate fi decat o ciorna grosiera", a declarat Jeffrey Franks.

Adrian Nastase a aratat luni, intr-o postare pe blogul personal, ca FMI detine un document "extrem de dur" despre Romania privind perioada 2010-2013, pe care "il tine secret". Potrivit fostului premier, documentul ar face referire "la in domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 - numar de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB, prin reducerea cheltuielilor sociale, prin disponibilizari in societatile de stat, inclusiv pregatirea pentru privatizare a transportului CFR marfa, a inceperii privatizarii TAROM, masuri dure in sectorul energetic - inclusiv la Oltchim".

In ceea ce priveste planul de restructurare din sistemul medical, seful misiunii FMI a precizat ca acesta a fost convenit cu autoritatile de la Bucuresti inainte de a fi incheiat noul acord, iar in scrisoarea de intentie nu exista nimic nou. "Nu exista masuri mai dure decat cele care au fost deja anuntate", a spus Franks.