Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, critica autoritatile de la Atena pentru progresele slabe in ceea ce priveste aplicarea reformelor de care Grecia are nevoie pentru a depasi criza, scrie ziarul german Die Welt citat de Reuters.

Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, a declarat ca Grecia nu are nicio alternativa la programul de referoma in curs si este nevoie sa accelereze punerea acestuia in aplicare, precum si implementarea planului de privatizare convenit. De asemenea, oficialul UE a precizat ca este esential ca disputele din randul partidelor politice din Grecia sa se opreasca.

Cotidianul mai arata ca, potrivit unor inalti diplomati ai UE, in cadrul Fondului Monetar International (FMI) exista indoieli ca Grecia ar trebui sa primeasca ajutor financiar suplimentar din cauza programului de reforma "dezamagitor", a lipsei privatizarilor si a eforturilor insuficiente de reducere a deficitului.

Aceleasi surse arata insa ca ajutorul acordat Greciei ar putea fi extins, deoarece "nu exista o alta alternativa".

Totodata, Die Welt mai scrie ca imprumuturile acordate Greciei vor fi suplimentate, odata cu prelungirea scadentei si reducerea ratei dobanzii.