Relatia Romaniei cu Fondul Monetar va ramane aceeasi, chiar daca John Lipsky se va afla, probabil, la conducerea FMI doar pentru o scurta perioada de timp. El planuia oricum sa se retraga in august. De obicei interimatele nu aduc cu ele schimbari radicale de strategie. Ma astept ca oricine vine la conducerea FMI sa continue politica actuala a institutiei", a declarat pentru HotNews Laurian Lungu, managing partner la Macroanalitica. Acest lucru a fost confirmat si de apropiati ai Banii Centrale, care au mai adaugat ca procedurile in asemenea situatii sunt foarte clare.

Arestarea lui Dominique Strauss-Kahn nu va afecta sprijinul pe care FMI l-a promis statelor cu probleme- Grecia, Portugalia şi Irlanda, a declarat luni un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

"Vreau să reasigur publicul, pieţele şi presa. Nu există nici o îndoială că (arestarea) nu va afecta deciziile deja luate sau programe aflate in curs de executie", a declarat Amadeu Altafaj, în timpul unui briefing de presă.

Miniştrii de finanţe din zona euro se vor întâlni luni la Bruxelles, discutiile vizand aprobarea planului de asistenţă pentru Portugalia şi scenariile posibile privind finantarea Greciei.